Follow:
Kesihatan Optimum, Set Diabetes

Ubat Untuk Diabetes Agar Kaki Tidak Perlu Dipotong

Assalamualaikum

Statistik menunjukkan satu daripada 5 orang dewasa mengidap diabetes atau kencing manis. Ros agak risau dengan statistik ni. Kita yang masih muda ni wajib menjaga kesihatan dan menjaga pemakanan. Elakkan makanan manis dan tinggi gula. Kurangkan minum teh tarik. Kalau nak minum, order teh tarik kurang manis. Tapi pelik lah, selalu Ros order teh tarik kurang manis, teh tu masih manis. Cuba bayangkan kalau order teh tarik macam biasa. Lagi lah manis sampai kena minta air suam untuk tambah dalam tu.

 

Ros nak share ubat untuk diabetes yang dah berjaya merawat penghidap diabetes. Opss.. sebenarnya bukan ubat tau. Ia adalah supplement tambahan yang boleh mengatasi diabetes. Apa-apa pun, tak salah anda cuba kan. Kita ikhtiarkan. Allah juga yang menyembuhkan.

 

ubat untuk diabetes

 

Supplement yang Ros maksudkan adalah Vivix Shaklee. Ia dihasilkan daripada 4 bahan semulajadi iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Knotweed Jepun. Setiap bahan tersebut mempunyai fungsi khas untuk merawat diabetes.

kandungan_vivix

Bagaimana Vivix membantu mengatasi diabetes?

 

  • mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang anda makan akan diproses menjadi gula untuk membekalkan tenaga kepada tubuh.

Bila makan terlalu banyak karbohidrat, kandungan gula dalam darah akan meningkat.

Polifenol daripada anggur muscadine akan memperlahankan proses penukaran karbohidrat kepada gula. Jadi, gula tidak akan dilepaskan secara mendadak ke dalam darah, tetapi secara perlahan-lahan.

 

  • mempercepatkan penyembuhan luka

Pesakit diabetes perlu berhati-hati jika terdapat sebarang luka. Jika luka tersebut lambat sembuh dan dijangkiti kuman, doktor akan mencadangkan bahagian tersebut dipotong untuk mengelakkan luka tersebut merebak ke kawasan sekitarnya.

Dalam Vivix, Polifenol Anthocyanins membantu mempercepatkan penyembuhan luka.

 

  • mengurangkan pembentukan protein AGE

Protein AGE ( Advanced Glycation End Products) boleh mengakibatkan sel tubuh mati yang biasanya berlaku bila kandungan gula dalam darah terlalu tinggi.

Vivix mengandungi kandungan anti-penuaan yang tinggi untuk memperlahankan pembentukan protein AGE.

 

Hebatkan Vivix ni.. sebab tu ia dikenali sebagai tonik ajaib. 🙂 Bukan untuk diabetes je. Darah tinggi pun boleh. Baca juga << Cara Atasi Tekanan Darah Tinggi >>

 

Jom tengok testimoni daripada rakan-rakan Ros:

 

Testimoni 1:

testi vivix diabetes

Ayah saya adalah pengidap kencing manis sudah hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernha kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialisis.

Selepas consume vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal, dialisis tak perlu buat dan doktor ragu-ragu nak buat conclusion yang ayah bebas diabetes. Doktor macam tak percaya yang rkeod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes.

Alhamdulillah…

 

Testimoni 2:

testi vivix diabetes2

Ayah kawan yang ada kencing manis, walaupun bacaan stabil tapi terkena jangkitan kuman sewaktu harungi banjir dahulu sehingga terpaksa buang bahagian isi kaki yang buruk.

Salah satu vitamin yang diambil adalah Vivix. Alhamdulillah, dalam 2-3/3-4 bulan, isi tumbuh sepenuhnya.

 

Sebelum doktor cakap kaki nak kena potong, eloklah anda dapatkan 2 botol Vivix sekarang juga sementara ada promosi ni. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order. Ros akan bantu anda dengan cara makan yang betul agar bacaan gula anda kembali normal.

 

Cara Order:

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.
Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.
3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge