Follow:
Tips Keibubapaan

Ubat Demam Untuk Anak Dan Juga Seisi Keluarga

Assalamualaikum

Bila anak Ros demam, perkara pertama Ros akan bawa anak jumpa doktor. Ada seorang doktor ni, selalu tanya soalan ni. “Ada sesiapa di rumah demam?”. Ros jawab “Takde doktor”. Lepas dah check semua, doktor akan bagitau. “Lepas anak ni baik demam, mesti ada orang lain dalam rumah akan demam pula”. Memang selalu lah doktor cakap macam tu. Dah boleh hafal skrip ni. 😛

 

Sebagai  langkah berjaga-jaga, Ros akan bagi anak-anak dan suami makan Nutriferon seminggu sekali. Tapi bila demam datang, nak buat macam mana. Ujian kesihatan kan..

 

ubat demam untuk anak

Anda boleh cuba petua hilangkan demam ni.

 

Petua Hilangkan Demam:

 

  • banyakkan minum air masak untuk elakkan daripada dehidrasi. Kalau ada Performance Drink di rumah lagi bagus. Performance Drink dapat mengekalkan keseimbangan bendalir dalam badan.

 

  • kerapkan mandi air suam. Untuk anak-anak Ros, Ros akan letakkan sedikit Epsom Salt dalam air mandian mereka. Magnesium dalam Epsom salt akan membantu merehatkan otot dan mengurangkan rasa tidak selesa semasa demam.

 

  • beri anak Nutriferon untuk meningkatkan sistem pertahanan badan mereka. Kalau anda nak tahu, Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee. Nutriferon tidak dijual di mana-mana kedai atau farmasi. Hanya boleh boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.

 

Jom tengok testimoni anak baik dari demam selepas ambil Nutriferon.

testimoni ubat demam untuk anak

 

Testimoni yang dikongsikan oleh Puan Ainul Mustafa:

Anak saya demam malam dari sabtu lagi. Panas sampai 40 suhunya. Dah pergi klinik tapi still tak sembuh. Hari ni ingat nak bawa pergi jumpa Paed kalau still tak ok.

Semalam bagi Nutriferon kat dia. Masa nak bagi memang la mengamuk sakan. Lepas makan Nutriferon dia tido. Lama dia tido dari asar sampai maghrib. Selalu time tu dia tak tido.

Bangun je tido, Alhamdulillah ceria terus. Cakap macam-macam.

Malam tadi pun dia tido lena dan badan pun dah tak panas dah. Huhu lega sangat..

Lepas ni kena pastikan stok Nutriferon sentiasa ada.

 

Alhamdulillah.. Leganya hati Puan Ainul. Ros memahami sangat keadaan Puan Ainul. Malam mesti tak boleh nak tido, kena check suhu anak selalu. Kalau lebih 40 darjah celcius, boleh kena sawan tau. Sekali dah kena sawan, besar kemungkinan sawan boleh datang lagi jika anak demam tinggi. Seboleh-bolehnya kita elakkan perkara tu.

 

Baca juga >> Cara Mudah Hilangkan Kahak Kanak-Kanak <<

dan juga >> Cara Buat Minyak Bawang Putih Untuk Atasi Selesema <<

 

Ros nasihatkan mommies standby Nutriferon untuk masa-masa kecemasan macam ni. Sekotak Nutriferon berharga RM 181.25. Ia mengandungi 30 stick.

 

Nak order sekotak? Anda boleh klik ORDER NOW di bawah atau hubungi Ros di 019-3673245 sekarang.

order nowRos akan berikan cara makan yang eksklusif untuk anda bila anda jadi customer Ros. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply jida

    Tips yang berguna ros. Mak-mak memang paling risau kalau anak demam. Kalau boleh tak nak tinggalkan mereka kat nurseri bila mereka demam. Kesian. Tapi, untuk ibu bekerja tak boleh lah nak cuti selalu. Apa yang boleh ibu buat, cuma pastikan thp kesihatan anak sentiasa baik dan tidak mudah terdedah dengan serangan penyakit.
    jida recently posted… Lindungi Kulit Dari Sinaran UV dengan Krim Pelindung Matahari NutriwhiteMy Profile

    28 August 2016 at 11:09 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge