Follow:
Kecantikan, Tips

Tips Pudarkan Parut Jerawat Agar Kulit Lebih Licin

Assalamualaikum

Siapa suka jerawat? Mesti takde orang suka kan. Sebab tu bila naik jerawat je, tangan gatal je nak picat jerawat. Akhirnya, tinggal parut jerawat. Masa Ros remaja dahulu.. Ros selalu fikir kalau picit jerawat, mesti tumbuh jerawat baru di kawasan sekitar disebabkan bakteria terlekat di jari kita masa kita picit jerawat tu. So, memang Ros takkan picit jerawat tu. (Saiko diri sendiri) Huhu.. So, tahan diri daripada picit tau. ;-P

Bagi anda yang nak pudarkan parut jerawat, boleh cuba tips yang Ros kongsikan di bawah:

Tips pudarkan parut jerawat

Tips Pudarkan Parut Jerawat:

 

1. Jus lemon

Cara-caranya:

  • perah sedikit jus lemon
  • campur dengan air dalam kuantiti yang sama
  • sapu pada bekas jerawat
  • biarkan selama 20 minit
  • bilas wajah anda dengan air bersih
  • sapukan pelembap pada wajah anda

 

2. Baking Soda

Cara-caranya:

  •  campurkan 1 sudu teh baking soda dengan 2 sudu teh air
  • sapu bancuhan tersebut pada bekas jerawat dalam gerakan membulat selama 2 minit
  • bilas dengan air bersih

 

3. Madu

Cara-caranya:

  • sapu madu asli pada bekas jerawat dengan menggunakan putik kapas
  • bilas selepas beberapa ketika

 

Boleh lah anda cuba tips yang Ros kongsikan ini. Mana lah tahu.. sesuai dengan kulit anda.

 

Kalau tak sesuai dengan anda, Ros nak kongsikan satu lagi tips iaitu amalkan Energizing Soy Protein atau lebih dikenali dengan ESP. ESP merupakan sumber protein terbaik daripada kacang soya.

 

Baca juga >> Cara Hilangkan Parut Jerawat Berlubang <<

 

Jom tengok testimoni daripada pengguna tegar ESP.

 

Testimoni 1:

testi parut jerawat pudar

Selepas mengamalkan ESP, apa yang sis ni dapat adalah kulit yang kurang berminyak, parut jerawat pudar, tona kulit lebih sekata. Dan yang paling best, kulit makin cerah. Bukan bahagian muka je, satu badan makin cerah.

 

Testimoni 2:

testi parut jerawat hilang

Selepas ambil ESP 4 jars macam tak percaya je. Yang penting kolesterol, gastrik semua hilang penyakit tu, jerawat takde. Alhamdulillah… Sekarang pun still minum lagi ESP.

 

Testimoni 3:

testi jerawat susah timbul

 

Perkongsian Puan Linda:

Salam.. saya nak share pengalaman saya menggunakan ESP.. pada asalnya saya ambil ESP ni nak pekatkan susu supaya anak tak bergayut lama. Tapi bila dah 4 bulan saya ambil ESP ni baru saya perasan, kulit muka saya bertambah gebu dan berseri… tu pun sebab ditegur husband dan adik beradik… lepas tu, kulit tak berminyak sangat macam dulu. jerawat pun susah nak timbul. if ada pun mesti cepat je surut.. and yang paling best.. dari saya kecil mata bawah ada dark circle.. tapi sekarang, macam tak percaya je.. takde dark circle pun dekat keliling mata.. thanks to shaklee coz semua produk dari Shaklee tak pernah mendukacitakan..  semua supplement yang saya ambil memang cepat nampak kesannya.. yang paling best, niat kita nak buat benda lain.. tapi yang lain-lain pun turut sama nampak kesan.

 

Awalnya Puan Linda nak memekatkan susu badan.. Tapi kulit jadi ‘ter’ gebu dan licin juga. Bonus sangat ni. Tapi memang betullah sebab ESP ni sumber protein yang sememangnya diperlukan oleh badan kita untuk hasilkan sel-sel baru. Bila cukup keperluan protein seharian kita.. sel-sel baru kita pun sihat dan terserlah lah melalui kulit yang cantik tu.. 🙂

 

Berminat nak pudarkan parut anda dengan ESP? Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang. Ros akan berikan cara makan yang eksklusif untuk anda agar dapat kulit yang licin dan bebas jerawat.

 

Cara Order:

 

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.

Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge