Follow:
Tips

Tips Atasi Keputihan dan Loya Semasa Hamil

Assalamualaikum

Keputihan semasa hamil akan membuatkan kita tidak selesa dan risau. Risau jika bayi di dalam kandungan terkena jangkitan kuman. Lebih-lebih lagi jika anda di awal fasa kehamilan anda atau di akhir fasa kehamilan.

 

Jika keputihan yang anda alami jenis nipis dan tidak berbau, itu masih normal. Walaupun normal, eloklah anda rawat sebelum melarat.

 

Semasa hamil, dua sekawan ni merupakan teman baik Ros.
Selalu Ros standby dalam beg tangan.

 

Yang belah kiri tu, si hijau Garlic Complex tu untuk atasi keputihan.

Sementara yang belah kanan tu, si hijau Peppermint untuk kurangkan loya.

 

tips-atasi-keputihan-dan-loya-semasa-hamil

 

Kalau anda ada keputihan semasa hamil, Ros syorkan anda amalkan Garlic Complex. Antibiotik semulajadi yang selamat untuk ibu dan baby dalam kandungan.

 

Kalau anda rasa nak demam, elok juga ambil Garlic Complex selain Vitamin C Sustained release.

 

Kalau perut sebu lepas lunch, Ros akan telan Peppermint Ginger. Buat teh pun sedap. Rasa sejuk je perut. Tak lama lepas tu, legaaa sangat.


Siapa kata ibu hamil tak boleh ambil supplement.. yang penting, pilih yang semulajadi, bukan sintetik.

 

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge