Follow:
Kurus, Tips

Tak Makan Nasi Langsung, Cara Kurus Yang Betul?

Assalamualaikum

Semalam sembang dengan kawan ni.. Katanya dia nak kuruskan suaminya.

 

Menu diorg hari sebelum tu roti je untuk breakfast, lunch dan dinner. Tapi ada juga lah sayur dan sup.

tak-makan-nasi-cara-kurus-yang-betul

 

Belah malam tu, suaminya tak tahan kelaparan. Terus masak maggi dan makan ais krim pulak lepas tu.

 

Habis tak jalan. Misi hari pertama nak kurus tak berjaya.

 

Ros bagitau lah kawan ni kalau suaminya memang hari-hari kena makan nasi, suaminya masih boleh ambil nasi. Cuma portionnya kena kurangkan.

 

Kalau dah biasa makan 2 pinggan, kurangkan jadi sepinggan. Kalau dah biasa makan sepinggan, kurangkan jadi segengggam. Lama-lama badan boleh adjust.

 

Lauk pauk yang lain tu biarkan jenis masakan kukus, rebus atau grill. Yang goreng-goreng tu kalau boleh tinggal terus.

 

Minuman manis dan bergula pun kena kurangkan. Banyakkan minum air kosong lebih 3 liter. Lagi banyak lagi bagus. Air masak ni zero kalori tau.

 

Haaa.. Banyak dah tips Ros bagi ni. 🙂

 

Kalau korang pun nak kuruskan badan, Ros boleh guide. Dengan Set Kurus Budget ni, insyaAllah berat korang boleh turun.

 

set-kurus-budget

 

Set Kurus Budget terdiri daripada Alfalfa dan Lecithin.

 

Alfalfa berfungsi mengeluarkan toksin daripada badan korang. Cuba fikir balik… dah macam-macam jenis makanan masuk dalam badan selama ni. Ada yang ada pewarna tiruan, MSG dan sebagainya.

 

Bila semua toksin dikeluarkan, supplemen tambahan yang korang ambil pun senang diserap. Badan pun boleh menyerap nutrien daripada makanan berkhasiat yang korang makan.

 

Lecithin pula pengemulsi lemak yang bertindak mengurai lemak yang kita makan ke molekul yang lebih kecil. Bila dah terurai, senanglah lemak tersebut disingkirkan dari badan.

 

Whatsapp Ros k kalau korang dah bersedia. Ros menanti orang yang betul-betul komited nak kurus. Bukan yang cakap-cakap je. Terasa?

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge