Follow:
Bisnes

Side Income Yang Menguntungkan

Assalamualaikum

Setelah setahun menyewa, Ros rasa rugi pula menyewa lama-lama. Umur pun dah meningkat, masih takde rumah lagi. ( huhu rasa macam tua dah sebab lama sangat belajar )

 

Jadi hujung tahun 2013, Ros dan suami pun bertekad beli rumah atas untuk famili kecil kami. Syukur. Akhirnya, ada juga rumah sendiri. Tapi bila dah beli rumah, faham-faham je lah, saving reset ke kosong balik. Habis buat downpayment.

 

Huh.. nak mula penuhkan tabung balik, bukan senang. Anak dah bertambah. Komitmen pun bertambah. Barang makin mahal.

 

Nak tak nak, Ros nak cari juga side income. Buntu juga nak buat bisnes apa. Kalau boleh, Ros nak bisnes yang bermula dengan modal yang kecil. Tak perlu simpan stok. Tak perlu ada kedai. Side income apa yang menguntungkan?

 

Ada sekali tu terfikir macam nak buat nasi lemak letak kat kedai makan bawah rumah ni. ( korang nak tau, husband Ros terer buat sambal ikan bilis sedap ) Tapi sempat ke nak bangun awal-awal, tanak nasi, buat sambal, bungkus. So, KIV dulu idea ni.

 

Nak jual tudung online, macam dah banyak tudung orang jual. Nak design sendiri, tak kreatif pula. Mesin jahit pun belum ada. Nak beli perlukan modal. KIV lagi.

 

Fikir-fikir punya fikir, nampaklah upline Ros ni, Zarith Sofia. Engineer juga. Tapi buat part-time Shaklee. ( sekarang beliau dah resign tau. Jadi WAHM ).

 

Ros makan Shaklee dah masa tu. Tak terfikir pun nak buat bisnes Shaklee. Masa tu tak jadi ahli. Just makan sendiri je.

 


Akhirnya, terdetik hati nak cuba bisnes Shaklee. Bisnes Shaklee bukannya senang, tapi tak susah juga.

 

Tahun ni Ros nekad follow apa yang mentor-mentor Ros buat supaya boleh jadi hebat macam diorg juga.

 

Potensi income dalam Shaklee macam dalam gambar kat bawah ni.

potensi-pendapatan-bulanan-pengedar-shaklee

 

Nak naik rank yang lagi tinggi, kena bantu downline naik rank sekali. Kalau tak guide downline naik rank, kita pun tak kemana. Adil kan.

 

Sekarang ni kan, Ros tengah cari 5 orang untuk join bisnes Shaklee ni. Sama-sama kita naik. #RiseByLiftingOthers gitu.

 

Jangan risau kalau anda takde basic. Group coaching Ros akan tunjukkan step by step untuk bina bisnes Shaklee ni.

 

Yang penting, ANDA MAHU. Ros akan pegang tangan anda dan kita sama-sama ke puncak kejayaan. 😉

 

Whatsapp Ros di 019-367 3245 untuk mulakan langkah pertama dalam bisnes Shaklee.

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge