Follow:
Hamil, Kedai Online, Set Hamil, Tips

Senarai Vitamin Penting Untuk Ibu Hamil

Assalamualaikum

Ibu yang hamil pasti inginkan bayi yang dikandung mendapat nutrisi dan zat yang mencukupi untuk perkembangan bayi di dalam rahim. Untuk menjamin kesihatan ibu dan bayi yang dikandung, ibu-ibu dinasihatkan mengambil kesemua vitamin dan mineral berikut sepanjang kehamilan.

 

Senarai Vitamin Penting Untuk Ibu Hamil

  • Asid Folik
  • Vitamin D
  • Kalsium
  • Vitamin C
  • Thiamina
  • Riboflavin
  • Niasin
  • Vitamin B12
  • Vitamin E
  • Zink
  • Zat Besi
  • EPA
  • DHA

Sepanjang mengandungkan anak pertama, semasa trimester pertama Ros hanya ambil asid folik. Pergi check-up Ros diberi Obimin. Tapi makan on-off je sebab pilnya bagi Ros terlalu besar. Oh ya.. dulu Ros sukar nak telan-telan ubat/supplement ni. Kalau makan panadol tu, selalu tak lepas. Kena patahkan dua dulu baru dapat telan. Ros takde ambil vitamin dan supplement tambahan lain. Tapi Ros pastikan Ros makan makanan yang seimbang setiap hari. Susah juga nak makan sayur ketika lunch hari bekerja. Tak banyak pilihan. Oleh sebab itu, semasa makan malam, Ros akan makan banyak sayur.

 

Selepas Ros mengambil Set Menyusu Shaklee ketika menyusukan anak pertama, baru Ros reti nak telan supplement-supplement ni. Yelah masa tu, desperate sangat nak menyusukan anak tapi susu semakin merudum. Alhamdulillah berjaya juga susukan Luqman sehingga 2 tahun.

 

Sepanjang mengandungkan anak kedua, Ros masih teruskan pengambilan Set Hamil Shaklee. Set ini lebih kurang Set Menyusu tetapi tiada Alfalfa. Jimat dan mudahkan. Boleh teruskan je pengambilan supplement.

 

Set Hamil Shaklee terdiri daripada:

 

  • B-Complex with Folic Acid– pengambilan 3 bulan sebelum kehamilan amat penting untuk mengelakkan kecacatan saraf tunjung pada bayi. B-Complex mempunyai Vitamin B6 untuk menstabilkan emosi ibu hamil

 

  • Vitalea with Iron Formula– multivitamin pelengkap nutrisi ibu hamil. Vitalea juga membantu mengelakkan anemia

 

  • Vitamin C– membantu meningkatkan imunisasi badan ibu. Vitamin C juga menjadikan kulit ibu hamil cantik dan tidak kusam walaupun mengandung.

 

  • Omega Guard– minyak ikan yang terbaik yang mengandungi EPA, DHA yang membantu perkembangan otak bayi. Ia juga membantu mengawal paras kolesterol ibu hamil

 

  • Ostematrix– sumber kalsium untuk ibu dan juga penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi. Ia juga mengelakkan lenguh-lenguh dan kejang kaki. Dengan pengambilan Ostematrix juga, ia membantu mengelakkan ibu hamil dari sembelit.

 

  • Energizing Soy Protein (ESP) – sumber protein yang penting untuk pembentukan sel-sel kita dan mengelakkan strechmark. Ia juga sebagai pemberi tenaga kepada ibu hamil yang kerap keletihan

 

Anda boleh tonton video Puan Ainul ini. Walaupun dah masuk trimester ketiga, beliau masih larat travel ke Jogjakarta. Pasti anda kagum dengan perkara yang terjadi seterusnya. Tonton sampai habis kalau nak tahu.

 

Bukan Puan Ainul je yang berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee. Di sini Ros kongsikan testimoni daripada ibu-ibu lain.

 

Testimoni 1:

Puan Hanna mula mengamalkan Shaklee sejak preggy anak ke-3. Antara perubahan yang beliau rasakan:

  • lebih bertenaga
  • tiada loya
  • lebih cergas
  • kulit makin cantik

Proses bersalin juga mudah dan cepat.

 

Testimoni 2:

Puan Enny pula.. ketika mengandung anak kedua ni,

  • Hb beliau stabil
  • tiada sembelit
  • tiada lagi kaki yang cramp
  • tiada lagi sakit pinggang

 

Set Hamil Shaklee tahan sehingga 2-4 bulan.

Untuk mendapatkan harga yang lebih MENJIMATKAN, Ros galakkan anda mendaftar sebagai ahli. Sebagai ahli, anda berhak untuk menikmati harga 15-20% lebih rendah berbanding harga biasa.

 

Bagaimana nak dapatkan Set Mengandung Shaklee?

Cara Order 1:

Anda boleh buat pembelian pantas melalui website Shaklee dengan klik button “PESAN SEKARANG” di bawah:

Pembayaran kad debit dan juga kad kredit diterima.

 

Cara Order 2:

Anda boleh terus whatsapp Ros dengan klik >> www.wasap.my/60193673245/OrderSetMengandung.

Ros akan berikan harga terbaik khas untuk anda yang whatsapp Ros.

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

  • Reply Ibu Zarith

    Zarith pulak kalau preggy, memang tak boleh kalau tak cukup vitamin, nanti ada la masalah HB la, sakit badan la.. Memang set hamil shaklee sangat membantu
    Ibu Zarith recently posted… 8 Cara Menggalakkan Anak Yang Kurang Berat Untuk MakanMy Profile

    4 September 2015 at 8:30 am
  • Reply Ibu Khairani

    Sama-sama. Ida pun shaklee user juga! Superb !!!
    Ibu Khairani recently posted… Menyorok dalam almariMy Profile

    5 September 2015 at 8:33 am
  • Reply Lydia Rahayu Mahmod

    setuju! Apa lah salahnya menyediakan vitamin optimum untuk baby dalam perut…

    5 October 2015 at 10:39 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge