Follow:
Hamil, Penyusuan, Tips

Sarapan Pagi Paling Mudah Untuk Ibu Menyusu Dan Ibu Hamil

Assalamualaikum

 

Bagi ibu yang berkerja, malam-malam sebelum tidur dah kena siapkan barang-barang diri sendiri, suami dan anak-anak. Kalau esok pagi bangun baru nak siapkan beg anak, memang kelam kabut lah.

 

Breakfast pun tak sempat masak. Just buat air je. Kalau nak bawa breakfast ke office, mesti kena bangun lebih awal.

 

Kalau ibu menyusu lagi lah. Paginya bangun nak kena mengepam dulu. Susukan anak. Siapkan EBM untuk dibawa ke rumah pengasuh atau nursery. Kena pastikan kelengkapan mengepam semua ada sebelum keluar rumah.

 

Si ibu hamil pula, bangun pagi dah terasa lapar. Nak tunggu sampai office, baru nak beli breakfast macam lambat lagi. Kalau ada breakfast yang 5 minit je dah siap kan best.

 

Macam tu lah Ros pagi-pagi sekarang. Bangun je terus lapar.

 

Sarapan apa yang paling mudah dan senang nak sediakan pagi-pagi?

 

Bagi Ros lah, Energizing Soy Protein atau ESP ni paling senang nak disediakan. Bancuh je dengan susu atau milo ke atau dengan jus ke. Atau boleh juga campur dengan Performance Drink kalau ada.

sarapan-pagi-paling-mudah

 

Ada banyak resepi ESP yang sedap. Ros kongsikan apa yang Ros selalu buat.

ESP + Milo + Fresh Milk

  • letak air atau fresh milk dalam shaker
  • letak 1 sudu besar milo
  • letak 2 sudu besar ESP
  • shake sampai sebati

 

ESP + Performance Drink

  • letak air masak dalam shaker
  • letak 1 sudu besar Performance Drink
  • letak 2 sudu besar ESP
  • shake sampai sebati

 

Kalau ada buah-buahan segar macam buah naga, mangga, strawberi, kiwi, boleh lah buat smoothies. Oh.. yang ni lagi lah sedap. 🙂

 

Dengan ESP, mommies akan rasa kenyang yang lebih lama. Kalau tak..

 

Breakfast kul 7:30 pagi, kul 11.30 dah lapar. Ok. Selalu Ros akan keluar lunch awal. Kul 12 lebih dah keluar.


Pastu sebelum balik kerja pukul 4 tu dah rasa lapar balik. Asyik lapar je kan. Ibu menyusu dengan ibu hamil mesti memahami.


Balik rumah, sampai-sampai terus masak. Makan kul 7 lebih.

 

Kadang-kadang sebelum tido, pukul 11 dah rasa lapar balik. Huhu.

 

Waktu lapar sebelum masa makan ni, ESP lah selalu jadi penyelamat. Senang dan cepat nak disediakan.

 

Banyak kelebihan ESP ni kepada ibu menyusu dan ibu hamil. Bagi ibu menyusu, ESP boleh memperbanyakkan susu badan dan memekatkan susu badan. Takde lah nanti anak menangis kelaparan walaupun baru je menyusu. ESP juga menjadikan ibu lebih bertenaga.

 


Sementara ESP tengah promo ni, eloklah mommies beli ESP cepat-cepat. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order sekarang.

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge