Follow:
Kewanitaan, Tips

Petua Hilangkan Senggugut Dengan Cepat

Assalamualaikum

 

Seksakan bila kena senggugut. Rasa macam nak patah pinggang. Bukan Ros seorang je cakap macam tu. Sis ni pun sama. Tengok apa lagi yang beliau kongsikan dalam video pendek ni. Lepas tu, Ros akan kongsikan petua hilangkan senggugut dengan cepat.

 

 

petua hilangkan senggugut

Tips yang anda boleh cuba semasa sakit senggugut adalah letakkan pad air panas di bahagian perut. Yang ni memang berkesan kepada Ros masa zaman sekolah dulu. Senang pun senang kan.

 

Langkah pencegahan adalah lebih berkesan. Sebelum period anda datang, pastikan anda makan lebih sayur-sayuran. Kurangkan makanan berlemak. Pastikan juga anda melakukan senaman untuk merembes hormon endorfin. Hormon Endorfin dikatakan dapat mengurangkan stress dan memberikan perasaan tenang.Perasan tak selepas kita bersenam, anda akan berasa lega sangat.

 

Selain daripada itu, anda juga boleh minum chamomile tea atau peppermint tea untuk menenangkan diri anda.

 

Satu tips lagi, anda boleh mencuba Set Senggugut Shaklee yang terdiri daripada 3 supplement iaitu GLA Complex, Ostematrix dan B-Complex.

 

Jom tengok testimoni Set Senggugut.

 

Testimoni 1

testi hilangkan senggugut

Perkongsian Puan Ainul Malik:

Alhamdulillah dengan izin Allah, ostematrix penyelamat saya hari ini. Saya takkan jadikan hari ini macam Monday Blues seperti minggu-minggu sebelumnya sebab hari ni banyak sangat kerja perlu dihabiskan. Pagi-pagi lagi saya dah rasa macam nak sakit period pain. Masuk ofis, makin sakit. Saya telan 2 biji ostematrix. Dalam 10 minit sakit terus berkurangan dan saya harap dapat buat kerja dnegan tekun hari ni. senyum lebar sebab saya dah tak jadi pengguna panadol menstrual lagi.

 

Perkongsian Puan Syiekin Azam:

Ostematrix membantu waktu period dating.. susu drop tapi tak melampau macam dulu… kadang-kadang tak drop pun, maybe depends on our mood too. Masa mengepam kena tenang, ceria, happy.. period pain pun kurang.

 

Testimoni 2:

testi hilangkan period pain

 

Salam.. saya nak share kesan selepas saya ambil supplemen GLA Complex Shaklee..

Saya memang tiap-tiap bulan period mesti kena senggugut tapi lepas makan GLA Complex selama sebulan Alhamdulillah rasa sakit senggugut tu makin berkurangan. Sebelum ni macam-macam supplemen saya makan untuk hilangkan rasa sakit senggugut tapi tak pernah jumpa yang ok. Nasib baik jumpa Shaklee. 🙂

Shaklee memang best!

 

Alhamdulillah.. Akhirnya jumpa juga sis ni dengan supplemen yang serasi. Makin berkurang sakit senggugut beliau lepas amalkan Shaklee.

 

Anda bila nak cuba? Atau masih sanggup menanggung derita tiap-tiap bulan sampai berguling-guling di atas katil pun tak jadi apa?

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order. Ros akan bantu anda sebaik yang mungkin agar lepas ni anda tidak lagi menderita bila period datang.

 

Cara Order:

 

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW di bawah:

order now

Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply cik haniza

    salam kak ros, boleh email saya tak detail cara nak jadi agen untuk produk shaklee

    cikzacom@gmail.com

    19 July 2016 at 8:34 am
    • Reply Ros

      Waalaikumsalam Cik Za. Kak Ros dah email.

      25 July 2016 at 11:12 am
  • Reply mrhanafi

    tidak dinafikan segugut boleh memberi rasa sakit dan rasa kurang selesa kepada penghidapnya.
    mrhanafi recently posted… Berlakon Jadi Blogger Sepenuh MasaMy Profile

    19 July 2016 at 9:27 am
    • Reply Ros

      lelaki tak kena senggugut kan. tapi lelaki pun boleh kena penyakit lain kan yang membuatkan mereka tak selesa juga.

      21 July 2016 at 7:55 am

    Leave a Reply to Ros Cancel Reply

    CommentLuv badge