Follow:
Kecantikan, Tips

Petua Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat

Assalamualaikum

Kalau kena chicken pox masa kecil, parut mungkin tak seteruk orang dewasa yang kena chicken pox. Maryam kena chicken pox masa umur 5 bulan kalau tak salah. Mujur tak berjangkit kepada orang lain.

 

Selalu juga bila sorang anak kena chicken pox, anak-anak lain pun terkena chicken pox termasuklah mak ayah dia. Kena serentak ok lagi kan. Boleh ambil cuti sekaligus kuarantin duduk di rumah dengan anak-anak.

 

Ros nak kongsikan petua hilangkan chicken pox dengan cepat. Tapi kena konsisten tau.

 

petua-hilangkan-parut-chicken-pox

 

Tonton video Puan Hidayah ni yang kena chicken pox selepas anak beliau kena. Apa yang beliau lakukan untuk hilangkan parut chicken pox beliau.

 

 

Boleh tahan teruk juga parut chicken pox beliau. Tapi sekarang dah hilang.

 

Baca juga >> Cara Hilangkan Parut Jerawat Berlubang <<

Jom tengok testimoni daripada Puan Zainah pula. Yang kena chicken pox adalah suaminya, Encik Zamri yang kena masa umur 43 tahun.

 

petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat

 

Perkongsian Puan Zainah:

Suami saya memang amalkan ni untuk hilangkan parut chicken pox dia.

Sekarang kulit dia makin sihat dan cantik.

Parut masih ada tapi samar-samar dah.. sikit je lagi nak hilang.

 

Daripada Encik Zamri sendiri:

Nama saya Zamri Rosli. Saya merupakan seorang Pensyarah di salah sebuah universiti tempatan di Bintulu, Sarawak. Saya nak berkongsi pengalaman saya menggunakan produk Shaklee ketika dijangkiti virus chicken pox pada tahun lepas.

 

Pada 12 Oktober 2015 merupakan hari pertama saya dijangkiti virus chicken pox. Selepas 3 hari virus mula mengganas dan menjadi amat serius. Bayangkan seluruh badan dan muka saya mengelembung kesan virus cacar diusia 43 tahun pula tu. Doktor juga telah mengatakan bahawa cacar pada usia saya ini memang akan menjadi sangat teruk berbanding kesan cacar pada usia kanak-kanak.

 

Doktor bagi saya antibiotik yang paling power untuk saya makan bagi membunuh virus dan bagi mengekang ianya dari mengganas. Chicken pox ni kalau kena di usia dewasa memang boleh mencapai tahap yang paling teruk ya.

 

Saya bertahan di rumah sahaja, isteri menyuruh saya ke hospital melihatkan keadaan saya yang terbaring tidak bermaya, tetapi saya tidak mahu.Tiada ubat untuk cacar ni, saya hanya bergantung kepada painkiller dan antibiotik yang diberi oleh doktor sahaja.

 

Bayangkan kesakitan apabila gelembung-gelembung cacar ni mulai pecah, pedih yang amat.

Nak ambil air sembahyang dan ke tandas, Allah saja yang tahu pedihnya.. boleh nangis ooo.. Orang kata kesan parut cacar seperti yang saya alami ini akan mengambil masa hampir setahun lamanya sebelum ianya hilang.

—–

Untuk mempercepatkan proses pemulihan kesan parut pada wajah, isteri saya juga telah menyarankan saya untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E Complex.. saya kata kat isteri.. mahal tu belanja nak cantikkan kulit muka.. tapi isteri saya kata cuba je dulu untung-untung lagi cepat pulih kesan parut cacar ni. Dia tak bagi saya ambil krim-krim untuk tepek kat muka, katanya kalau nak parut hilang terus, baik rawat secara dari dalaman, ada juga kawan-kawan yang cadangkan pakai krim itu krim ini, tapi saya tak ambil, hanya sapu Bio Oil sahaja dan makan vitamin Shaklee.

 

So saya ikut je saranan isteri untuk mengambil ESP, VITA C dan VITA E secara megadose, walaupun agak kurang yakin pada mulanya, pada usia saya ni mana mungkin kulit boleh pulih semula.. ahhh mustahilah fikir saya.. tapi dah sebab isteri yang suruh makan.. ambik je la..

 

Tapi berkat kesabaran isteri saya tu dalam masa duk makan dan tak makan ESP, VITA C & VITA E tu dalam masa sebulan je, saya nampak perubahan pada parut di badan saya semakin pudar dan hampir pulih sepenuhnya.. so ada la dalam hati saya kata (kalau ku tahu cepat kesan ambik ESP, VITA C & VITA E ni baik aku ambik tanpa miss satu hari pun.. hehe).

 

Kredit: Supermom Shaklee Story

 

Tips hilangkan parut chicken pox yang Encik Zamri amalkan adalah 3 supplement ni:

  1. Vitamin E: memudarkan parut jerawat
  2. Vitamin C: mencerahkan dan mencantikkan kulit, tinggi antioksidan untuk melawan penuaan sel, membentuk kolagen
  3. Energizing Soy Protein ( ESP ): menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat.

 

Kesimpulannya, dengan mengamalkan produk untuk hilangkan parut chicken pox yang terdiri daripada Vitamin E, Vitamin C dan juga Energizing Soy Protein atau ESP ni..

  • Parut hodoh makin hilang.
  • Wajah lebih kacak.
  • Kulit baru yang lebih sihat, cerah sekata dan berseri-seri.

 

Baca juga >> Tips Pudarkan Parut Jerawat <<.

Ada lagi testimoni Set Kulit Cantik. Anda boleh tengok di sini.

 

Lelaki pun concern pasal parut chicken pox. Apatah lagi kalau perempuan kan..

 

Hubungi Ros di 019-367 3245 sekarang juga. Usah biarkan wajah anda berbintik-bintik dengan parut chicken pox. Orang lain parutnya dah hampir hilang. Anda?

 

Tekan cepat-cepat no Ros kat bawah ni. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Eray Majid

    teringat kisah eray anak beranak kena chicken pox. aduhai, eray siap kena kat muka. segala mak nenek vitamin shaklee ku makan sebab tak nak kesan parut. syukur menjadi.

    10 September 2016 at 6:35 am
    • Reply Ros

      Untung lah Eray makan shaklee. Vitamin yang ada di rumah mesti vitamin yang boleh elakkan parut kan macam Vitamin E, ESP dan Vitamin C kan.

      18 September 2016 at 8:47 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge