Follow:
Travel

Panduan Rock Climbing Untuk Beginner

Assalamualaikum

Hari tu Ros ada kongsikan aktivitivi yang wajib anda lakukan di Club Med Cherating di entry ini. Untuk aktiviti Rock Climbing ingin Ros kongsikan sedikit tips dan panduan rock climbing untuk beginner macam Ros ni.

Panduan Rock Climbing

Panduan Rock Climbing

1. Beri perhatian semasa instructor memberi penerangan

Instructor akan menerangkan tentang cara memakai harness, cara memanjat dan turun yang betul. Boleh juga refer sini untuk tata cara rock climbing yang lengkap.

2. Elakkan jadi orang pertama

Boleh pulak Ros suruh jangan jadi orang pertama. Huhuhu. Kalau anda tak bersedia, biarlah orang lain memanjat dahulu. Waktu tu, anda masih boleh tengok cara mereka memanjat dan belajar.

3. Usah tengok bawah

Kalau anda gayat macam Ros, elakkan dari memandang ke bawah. Fokus kepada destinasi kita nak pergi iaitu ke puncak. Tengok ke bawah hanya akan melemahkan semangat kita yang belum tiba di atas. Kalau dah tiba, lain lah. Bila anda pandang ke bawah, anda akan rasa tidak percaya yang anda berjaya memanjat setinggi ini.

4. Yakin

Kalau orang sebelum anda boleh panjat sampai atas, anda pun boleh. Malah anda buat lebih baik daripada mereka. 🙂 Teruskan memanjat dengan yakin sehinggalah sampai puncak.

Tahniah! Anda berjaya sampai atas. 🙂

Ros rock climbing

Nasihat Ros, sebelum tidur malam tu eloklah telan 4 biji Ostematrix. InsyaAllah esok nya bangun badan segar bugar. Lenguh-lenguh semalam sudah hilang. Rasa macam nak pergi Rock Climbing lagi hari ni. Hihihi.

Kalau anda suka aktiviti lasak, jom dengar kisah seorang lelaki aktif yang disahkan doktor mengalami soft tissue injury di bahagian belakang badan. Apakah nasib beliau sekarang? Terpaksa menolak ajakan kawan-kawan untuk bermain kerana takut lumpuh? atau…

Untuk pengetahuan anda, Vivix merupakan tonik ajaib yang membantu memulihkan tisu atau sistem badan dari peringkat DNA lagi. Memang tidak mustahil, lelaki tersebut boleh kembali pulih dari soft tissue injury.

Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan tonik ajaib ni.

Ros Ahmad

019-367 3245

Shaklee ID: 1134 656

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge