Sakit Lutut Boleh Hilang Dengan Collagen?

Assalamualaikum Masa kita kecik-kecik dulu mesti kita pernah panjat belakang mak masa mak tengah solat. Sekarang pun, Luqman dan Maryam kadang-kadang panjat bila tengah sujud.   Sabar je lah kan. […]

Tips Hadapi Kewangan Meruncing Di Tahun 2017

Assalamualaikum Tahun 2017 diramalkan mencabar. Masuk tahun baru je, kita dikhabarkan yang minyak naik 20 sen. Dengan kenaikan harga minyak, harga barangan yang lain juga bakal meningkat.   Ingin Ros […]

Lobak Merah Elok Untuk Mata

Assalamualaikum   Tiap-tiap kali shopping barang dapur, mesti Ros akan beli sayur untuk keperluan seminggu. Ayam pun sama.   Antara sayur yang selalu Ros beli adalah lobak merah. Ada jugalah […]

Motivasi Bila Anda Rasa Down

Assalamualaikum   Sebagai manusia, kita tak boleh lari daripada perasaan down bila sesuatu tak ikut seperti yang kita rancangkan. Teringat masa zaman belajar dulu, Ros dah study giler-giler dah.. tapi […]

Tempat Menarik Di Busan Bersama Anak Kecil

Assalamualaikum Pergi bercuti merupakan bonding-time bersama keluarga. Bagi anda, suami isteri yang bekerja gunakan lah peluang pergi bercuti¬†untuk bersama-sama dengan anak-anak. Sambil-sambil berehat, boleh beri pengalaman indah kepada anak-anak.   […]

Tips Atasi Keputihan dan Loya Semasa Hamil

Assalamualaikum Keputihan semasa hamil akan membuatkan kita tidak selesa dan risau. Risau jika bayi di dalam kandungan terkena jangkitan kuman. Lebih-lebih lagi jika anda di awal fasa kehamilan anda atau […]