Follow:
Hamil, Tips

Minum Soya Masa Mengandung Boleh Dapat Baby Kulit Cerah?

Assalamualaikum

Orang kata minum soya banyak-banyak tak elokkan.

 

Pastu.. ada pulak orang cakap nak dapat anak kulit cerah, minum soya banyak-banyak. Pernah dengar kan?

 

minum soya boleh dapat baby kulit cerah

 

So, sebenarnya elok ke tak minum soya tu?

 

Sebelum Ros jawab, nak tahu satu cerita tak? Adik Ros sorang ni.. masa kecil paling cerah antara kitorang adik beradik masa tu.

 

Ros pun gelap masa kecil dulu. Main panas tiap-tiap hari. Huhu.

 

Ros ingat lagi masa mak mengandungkan si adik ni, abah berhempas pulas buat air soya. Perah guna kain sampai bersepah dapur. Opps.
Penjual sayur yang datang kawasan perumahan kitorang masa tu pun ingat adik Ros ni cina. Asyik panggil adik ni.. si putih je tiap kali jumpa.

 

 

Sebab tu, Ros rasa ada benarnya minum soya masa pregnant boleh dapat baby kulit cerah.
Tapi pilihlah yang organik. Yang dalam kotak tu, mesti tinggi gula. Soya pun mesti dah dimodified kan.
Pilihan Ros sekarang adalah Energizing Soy Protein Shaklee. Diperbuat daripada soya non-GMO. Maksudnya tidak diubah genetiknya.

 

kelebihan esp

 

ESP diproses pada suhu yang rendah. Dibasuh dengan air, bukannya alkohol.
ESP juga menyediakan 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita.

 

So inilah pilihan terbaik Ros. Tak perlu perah bagai. Just bancuh dengan minuman kegemaran.
Nak cuba? Whatsapp Ros di 019-367 3245.

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Ibu Zarith

    Kak ros sekarang dah putih melepak..hehe. Minum ESP hari-hari ye =p
    Ibu Zarith recently posted… Selamat Datang Stunning September 2016My Profile

    5 September 2016 at 11:42 pm
    • Reply Ros

      Agaknya sebab study oversea tu yang kulit jadi putih tak kena cahaya matahari. 😛
      Balik Malaysia, memang minum ESP sebab menyusu anaklah, pregnant la. ESP kan bagi tenaga sekali. 🙂

      18 September 2016 at 8:49 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge