Masalah Lenguh Badan Ibu Menyusu Hilang Tanpa Disedari

Assalamualaikum

Apa khabar mommies? Baik.. Tapi badan lenguh-lenguh? Malam tadi tak cukup tido? Baby asyik bangun menyusu. Setiap 2 jam pula tu. Pukul 1 bangun, pukul 3 bangun. Set jam nak bangun pukul 5, pukul 5 tu juga baby bangun.

Bila dah tekad nak menyusukan anak, perkara yang mommies akan lalui adalah tak cukup tido. Takde dah peluang nak tido straight 8 jam waktu malam.

Betul?

Inilah buah hati Ros yang terbaru. 🙂

 

 

 

Itulah pengorbanan seorang ibu. Mak-mak kita pun macam tu dulu masa jaga kita masa kecik-kecik dulu.

Disebabkan dah tekad nak susukan anak, cabaran ni lah yang akan menguatkan lagi semangat ibu menyusu untuk teruskan perjalanan penyusuan titisan emas ni.

Sementara tu, anda mungkin tertanya-tanya atau ada google macam mana kurangkan lenguh-lenguh badan tu kan.

Ros pun mengalami masalah lenguh-lenguh badan dari hamilkan anak pertama. Masa tu tido mengiring ke kanan tak kena. Mengiring ke kiri pun tak selesa. Tak dapat tido dengan nyenyak.

Bangun pagi masih rasa penat semalam tak habis lagi. Lenguh badan sebab tak cukup tido.

Jom tengok video pendek Ros mengenai tips nak kurangkan lenguh badan masa menyusu anak.

Lepas dah bersalin, Ros menyusukan anak dengan susu ibu. Masa ni mencabar juga. Stress sebab tak cukup tido.

Tahukan stress tu boleh buat susu kita drop. Dugaan..

Bila dah makin teruk, Ros ambil Set Penyusuan Shaklee untuk banyakkan balik susu badan. Di samping tu, Ros amalkan juga teknik power pumping.

Alhamdulillah. Susu badan makin banyak dan makin pekat.

Yang bestnya, masalah lenguh-lenguh badan tadi pun selesai. Alhamdulillah sekali lagi.

Rupa-rupanya, supplemen kalsium dalam Set Penyusuan Shaklee tu bantu settlekan masalah lenguh-lenguh badan tadi.

Siapa sangka.. pil kalsium yang di tambah dengan magnesium tu boleh regangkan otot-otot badan yang tegang tu. Jadi, Ros lebih relax dan tenang. Senanglah nak tido.

Tido pun lebih lena dan nyenyak. Walaupun banyak kali bangun menyusu, Ros masih dapat tido yang berkualiti.

Tido yang berkualiti tu lah yang penting. 🙂

Jom Ros perkenalkan pil kalsium yang Ros ambil tu. Ini dia botolnya. Tabletnya mudah ditelan tau.

Ros kongsikan juga beberapa testimoni untuk tatapan anda.

Mana tau anda berminat nak cuba. 🙂

Klik sini untuk WhatsApp Ros terus.

http://tanyarosahmad.wasap.my/

Say bye-bye to lenguh-lenguh badan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge