Follow:
Kesihatan Optimum, Tips

9 Makanan Yang Bagus Untuk Jantung Agar Tidak Diserang Penyakit Jantung

Assalamualaikum

Penyakit jantung merupakan pembunuh nombor 1 di Malaysia. Diikuti dengan tekanan darah tinggi. Kedua-duanya berkaitan dengan jantung dan salur darah. Bukan orang tua je yang selalu diserang penyakit jantung. Ada yang muda dalam 30-an pun dah kena buat pembedahan bypass. Ngeri kan..

makanan yang bagus untuk jantung

 

Kebanyakan penyakit berkaitan jantung dan salur darah boleh diatasi dengan mudah dengan mengubah pola pemakanan. Tapi kan, dengan kesedapan makanan Malaysia yang pelbagai, nasi lemak, nasi kandar, roti canai, pisang goreng, sate dan teh tarik, sukar untuk menolak makanan ini.

 

Kalau anda sayangkan diri anda, jagalah jantung anda dengan pengambilan makanan yang bagus untuk jantung.

 

Berikut adalah makanan untuk jantung yang sihat:

9 Makanan Yang Bagus Untuk Jantung

 

1. Daging putih (ayam)

Elakkan makanan daging merah. Kalau daging ayam, pilih bahagian dada kerana kandungan lemaknya yang lebih rendah berbanding bahagian peha.

 

2. Ikan salmon, tuna

Ikan salmon dan tuna kaya dengan omega 3 yang baik untuk jantung.

 

3. Buah yang kaya dengan antioksida seperti anggur, oren, epal dan strawberi.

 

4. Sayur yang kaya dengan beta karotena, vitamin C dan vitamin E seperti lobak merah, tomato dan brokoli.

 

5. minyak zaitun

 

6. makanan yang direbus dan dipanggang/dibakar

Elakkan makanan yang digoreng dan juga makanan segera yang tinggi kolesterol tetapi tiada nutrisi

 

7. bawang putih dan halia

 

8. kekacang seperti Walnut

 

9. Supplement yang tinggi kandungan antioksida seperti Vivix

vivix-bottle

Supplement Vivix dihasilkan daripada 4 ramuan semulajadi iaitu anggur muscadine, purpler carrot, elderberry dan juga polygonum cuspidatum. Diuji dalam makmal, Vivix terbukti 10 x ganda lebih hebat daripada resveratrol.

 

manfaat vivix

 

Dengan mengamalkan pemakanan di atas, bukan boleh elak terus daripada penyakit jantung. Tetapi merendahkan risiko anda kena penyakit jantung semasa muda. Pastinya anda ingin melakukan berbagai-bagai perkara dahulu sekarang sementara diberikan nikmat kesihatan.

 

Sekarang ada promosi Vivix Twin Pack, di mana setiap pembelian anda akan dapat:

  • keahlian Shaklee- PERCUMA
  • penghantaran- PERCUMA
  • cash back- BONUS pada bulan hadapan

 

Bertindak sekarang untuk jantung yang sihat! Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk order.

 

Cara Order:

1.Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.

Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2.Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply titan

    memang hari-hari guna minyak zaitun.

    rasa tak best.mula-mula.

    last-last, ketagih pun ada.

    haha
    titan recently posted… Boleh KAYA ke dengan Affiliate?My Profile

    17 February 2016 at 6:21 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge