Follow:
Kesihatan Optimum

Ikhtiar Turunkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Ubat

Assalamualaikum

Tekanan darah tinggi juga dikenali sebagai hypertension di mana tekanan darah di arteri meningkat. Bila tekanan darah meningkat, jantung terpaksa bekerja dengan lebih kuat daripada biasa untuk mengedarkan darah. Tekanan darah yang normal adalah:

Sistolik (bacaan atas) 100-140 mmHg

Diastolik ( bacaan bawah) 60-90 mmHg.

Tekanan darah dikatakan tinggi bila berada pada 140/90 mmHg atau lebih pada jangka masa yang lama. Bahaya ni.. Cepat-cepat ikhtiar turunkan tekanan darah tinggi ni.

 

ikhtiar turunkan darah tinggi

Ros ada kongsikan cara menurunkan darah tinggi dengan cepat di entri sebelum ni.

<< Cara Turunkan Darah Tinggi Dengan Cepat >>

Selain 7 cara yang Ros kongsikan tu, anda boleh juga ikhtiarkan dengan supplement Shaklee. Supplement yang terbaik adalah Vivix yang tinggi dengan kandungan Resveratrol. Vivix membantu memelihara kesihatan jantung dan salur darah.

 

Jom tengok satu testimoni Vivix turunkan tekanan darah tinggi yang bertahun-tahun tak pernah turun.

ikhtiar turunkan darah tinggi dengan vivix

 

Perkongsian daripada Puan Wan Fatihanum:

 

Abah call tadi share berita gembira.

Abah memang ada suspect jantung dan selalu jadi sakit bahagian dada, nak jalan pergi surau kat rumah pun boleh sakit dada.

Abah juga ada darah tinggi, yang mana darah tinggi dia tak pernah turun selama ni walau makan ubat hospital.

“Berapa RM Vivix yang Kak Long bagi tu? Abah nak lagi la”

Takyah beli la nanti orang poskan.

“Berapa RM Vivix tu, baguslah”

Abah kata nanti takyah lagi bagi abah duit bulan-bulan, Kak Long dah bagi abah vitamin macam-macam dah.

Sedih pulak dengar, duit sebanyak mana takkan dapat menggantikan kesihatan abah.

“Sejak abah ambil Vivix, sekarang memang tak sakit dada dah. Nak pergi surau pun dah ok. Biasa exercise dalam rumah 10 minit dah semput. Dah ambil Vivix sebulan, abah exercise 20 minit takde masalah.

Darah tinggi abah pun dah turun pergi check minggu lepas. Sebeum ni tak pernah turun terutama yang bacaan bawah.

Terharunya, moga kesihatan abah makin baik. Kita mungkin takleh nak balas jasa-jasa diorang, tapi yang termampu dengan berikan peluang kesihatan yang lebih baik pada mereka, itu sudah lebih dari puas.

 

 

Harga sebotol Vivix RM 475. Ia untuk kegunaan 2 bulan.

Tapi kan… sekarang ada Twin Pack Vivix yang lebih menjimatkan. Anda akan dapat:

  • Keahlian PERCUMA
  • Diskaun lagi 5%
  • Cash Bonus pada pertengahan bulan depan
  • Penghantaran PERCUMA ke seluruh Malaysia

Jumlah penjimatan yang anda akan nikmati adalah RM 157. Banyak kan..

kenapa mesti pilih twinpack vivix

 

Ibu bapa kita dah banyak berkorban untuk membesarkan kita. Hadiahkan lah mereka Vivix agar mereka dapat menikmati kehidupan ini bersama-sama anda. Hubungi Ros di 019- 367 3245 untuk dapatkan Twin Pack Vivix untuk ibu bapa anda. Ingat.. anda bukan membayar untuk harga supplement tau. Tapi untuk nikmat kesihatan yang tak ternilai harganya.

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply semak saman

    makanan seimbang dan banyakkan bersenam antara cara ampuh turunkan tekanan darah tinggi.
    semak saman recently posted… Semak Saman Trafik PDRM dan JPJ OnlineMy Profile

    22 March 2016 at 5:50 pm
    • Reply Ros

      Sebenarnya pemakanan kita kena jaga agar tak kena penyakit-penyakit kronik ni.

      6 April 2016 at 7:59 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge