Follow:
Hamil, Penyusuan, Tips

Ibu Hamil Kekal Bertenaga Walaupun Berpuasa

Assalamualaikum

Ramadan akan tiba tak lama lagi. Bagi yang sedang hamil, pasti ingin berpuasa penuh supaya tak perlu ganti puasa selepas bersalin nanti. Tapi bolehkah ibu hamil kekal bertenaga walaupun berpuasa? Tak puasa pun dah lembik semacam je. Inikan pula bila berpuasa. Mungkin ini yang bermain-main di kotak fikiran anda sekarang.

 

Memang ibu hamil diberikan kelonggaran untuk berbuka puasa atas sebab-sebab tertentu. Tapi anda juga boleh berpuasa penuh seperti Puan Haridah di dalam video di bawah. Jom tengok perkongsian beliau berpuasa ketika mengandungkan anak ke-4.

 

Ros sendiri pun mengamalkan apa yang Puan Haridah amalkan. Lagi best bila Ros amalkan Set Mighty 3 Gem yang terdiri daripada Energizing soy Protein (ESP), Mealshake dan Performance Drink. Walaupun sahur dengan minum ni je, Ros masih bertenaga sampai ke waktu berbuka. Masih larat untuk masak menu berbuka. Bukan masak simple-simple je. Buat beriani lagi tu. 🙂

Apa yang ada dalam Set Mighty 3 Gem ni?

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Kacang soya yang digunakan adalah non-GMO (non-Genetically Modified Organism) di mana kacang soya tersebut diproses pada kadar suhu yang rendah
  • ESP menyediakan 9 asid amino yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia
  • ESP mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
  • Satu hidangan bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kali ganda susu
  • Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah– sesuai untuk ibu hamil yang ada kencing manis
  • Indeks Glisemik yang rendah juga bermaksud gula dipecahkan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan
  • membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun badan
  • membekalkan protein yang penting untuk pembentukan organ dan tisu badan

 

Mealshake

  •  menyediakan 24 jenis vitamin, minerat dan zat yang diperlukan oleh tubuh badan
  • diperbuat daripada bahan semulajadi- buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin dan lain-lain
  • mengembalikan seri wajah ibu hamil
  • mudah diserap oleh tubuh badan

 

Performance Drink

  • bebas gas atau tidak berkarbonat
  • mempunyai kandungan gula yang rendah
  • mengurangkan rasa dahaga kerana kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh
  • mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita
  • tubuh lebih cergas dan kurang rasa penat

 

Bukan Ros sorang je yang dapat berpuasa ketika hamil dengan mengambil Set Mighty 3 Gem. Ada ramai lagi yang telah merasai kesan penangan Set Mighty 3 Gem ni. Jom tengok testimoni pengguna berpuas hati yang lain.

 

Testimoni 1:

3 Gem 1Menurut Puan Khadijah, kalau berbuka beliau berbuka dengan Set Mighty 3 Gems, beliau tak flat semasa terawih. Kalau tidak, terawih terasa berat, letih dan mengantuk. Lepas terawih, baru rasa bertenaga. Tapi dengan Set Mighty 3 Gems, terus bertenaga selepas berbuka.

 

Testimoni 2:

3 Gem 2Bagi Puan Jamie pula, beliau ganti puasa dengan mengamalkan Set Mighty 3 gem dan juga Cinch. Berpuasa kali ni rasa kurang haus dan lebih bertenaga.

 

Testimoni 3:

3 Gem 3Puan Nor Fahidayu pula beritahu yang customer beliau yang tengah preggy selepas ambil Set Mighty 3 Gems tidak lagi cepat penat dan boleh berpuasa.

 

Testimoni 4:

3 Gem 4Puan Nor Fahidayu beri testimoni sendiri pula. Beliau bertenaga sepanjang hari walaupun kena berkerja di luar dengan mengambil Set Mighty 3 Gem, kurma dan susu. Susu perahan pun maintained je.

 

Testimoni 5:

3 Gem 5

Puan Khadeejah juga ibu yang menyusu. Tahun sebelum ni beliau lembik sangat sampai dah terbaring depan pintu rumah. Tahun selepas tu berbeza selepas ambil Set Mighty 3 Gems dan kurma. Pukul 7 masih boleh dukung anak jalan-jalan.

 

Wah bestnya.. Anda pun boleh!

Harga lengkap Set Mighty 3 Gem ni hanya RM 346.25. Kalau anda jadi ahli, anda dapat harga yang lebih rendah. Dan… anda akan dapat FREE Vitalea ( multivitamin berharga RM88.75) jika anda mendaftar ahli dari May 2015-Oktober 2015. Wow..

Ayuh. Cepat hubungi Ros di 019-367 3245 atau email di a.rosmawati@hotmail.com untuk kekal bertenaga walaupun hamil di bulan puasa nanti. Mesti ada yang tegur nanti.. anda yang hamil dan berpuasa, tetapi lebih bertenaga dari orang yang tak hamil. 🙂 Lagi best anda dapat berpuasa penuh tahun ni. Tak seperti tahun-tahun sebelum ni. Ros akan bantu anda mendapatkan kesan terbaik dengan set ini. Jangan tunggu sampai lembik baru nak cari Set Mighty 3 Gem ni.

 Ros Ahmad

019- 367 3245

Shaklee ID: 1134 656

a.rosmawati@hotmail.com

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply 5 Tips Ibu Hamil Berpuasa Penuh Di Bulan Ramadhan | Coretan Ros Ahmad

    […] anda dapat berpuasa penuh tahun ini. Kalau anda tak larat juga, cuba Set Mighty 3 Gem ini. Ia banyak membantu ibu hamil dan ibu menyusu kekal bertenaga walaupun […]

    8 June 2015 at 8:27 am
  • Reply nurul

    Saya pun dulu semasa hamil ambil ESP semasa bersahur. Memang terasa kelainannya. Badan tak rasa letih sangat, rasa lapar dapat dikawal. Sampaikan kawan2 non muslim pun tegur, cergas walaupun di hujung kehamilan.

    15 June 2015 at 9:43 am
    • Reply Ros

      kan Nurul. memang dengan ESP boleh tahan berpuasa sampai ke petang.

      16 June 2015 at 7:16 am
  • Reply Amalan Sunat Ketika Berpuasa Yang Patut Diamalkan Oleh Semua | Coretan Ros Ahmad

    […] tak seteruk yang disangka. Ros masih larat berpuasa dengan Set Mighty 3 Gems. Bacaan Hb Ros ada jatuh sedikit. Tapi seminggu Hb dah naik semula. Kalau Hb anda jatuh juga, anda […]

    22 June 2015 at 7:29 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge