Follow:
Tips Keibubapaan

First Aid Dan Rawatan Untuk Chicken Pox

Assalamualaikum

Anak mommies sihat? Alhamdulillah, anak Ros, Luqman dan Maryam baru sembuh dari chicken pox. Maryam kena 2 minggu lepas abang dia baik. Sekarang ni, anak saudara Ros pula kena chicken pox. Terjangkit masa Luqman dan Maryam duduk di kampung sekejap.

 

chickenpox

 

Ada rakan sekerja Ros bagitau, kalau ada sorang anak kena, biar dia bersama-sama adik beradik dia yang lain. Biar semua kena chicken pox masa kecil. Senang… Ada betulnya.. Kalau anak-anak kena chicken pox serentak, mak boleh ambil cuti untuk jaga semua sekali.

 

Masa Luqman kena chicken pox awal-awal tu, Ros bagi Nutriferon untuk tingkatkan sistem imun Luqman. Alhamdulillah.. Tak lama pun Luqman demam. Nutriferon merupakan campuran proprietary ekstrak tumbuhan semulajadi yang berasal daripada biji labu, benih plantago, kuntuman bunga Japanese Honeysuckle dan bunga safflower.

 

Fungsi Nutriferon adalah untuk meningkatkan sistem imun badan secara keseluruhan.

kandungan-nutriferon

 

Nutriferon ni dalam bentuk sachet. Semasa Luqman tak sihat, Ros bagi satu sachet kepada Luqman. Sukalah dia sebab tak kena kongsi dengan Maryam. Kalau tak,  biasanya satu sachet diorang kena kongsi. Seorang makan setengah sachet.

 

Setiap hari jugalah Ros sapu Herbalblend kat satu badan Luqman. Maryam pun sibuk nak picit Herbalblend untuk abang dia. Nak habis satu tiub juga pakai sepanjang Luqman kena chicken pox ni.

herbalblend-untuk-chickenpox

 

Selain daripada tu, Ros bagi juga Vitamin C chewable yang memang dah ada di rumah. Vitamin C chewable ni untuk tingkatkan sistem imun badan anak-anak juga.

 

vita-c-chew-untuk-kanak-kanak

 

3 Supplement ini Ros sarankan anda simpan di rumah anda untuk masa-masa kecemasan seperti anak deman, anak kena chicken pox, HFMD atau demam denggi. Memang sangat berguna.
Yang penting, supplement Shaklee selamat, berkesan dan semulajadi.

 

Jika anda nak dapatkan ketiga-tiga supplement ini, boleh hubungi Ros di 019-367 3245.

Semoga bermanfaat.

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge