Follow:
Collagen Powder, Kecantikan, Kedai Online, Tips

Collagen Terbaik Untuk Wanita 30an Dan Ke Atas

collagen terbaik untuk wanita

Assalamualaikum

Bila masuk umur 30an, tubuh kita semakin kurang menghasilkan Collagen. Kesannya semakin banyak  kedutan dan garis halus muncul di wajah. Bukan sahaja muka nampak tua, kuku dan rambut juga kelihatan tidak sihat. Kulit kelihatan kering dan hilang keanjalannya.

Tak hairan lah, ramai wanita berumur 30 tahun dan ke atas, mengambil supplement Collagen untuk kelihatan lebih muda.

Sebelum anda mencuba sesuatu produk Collagen, telita 3 kriteria ini.

3 Cara memilih Collagen

 

1. kenal pasti berat molekular Collagen

Berat molekular Collagen dikira dalam unit Dalton. Untuk penyerapan Collagen yang optimum oleh tubuh kita, berat molekular Collagen mesti sekitar 1000 Dalton. Jika di bawah 1000 Dalton, Collagen tersebut tidak stabil. Jika terlalu besar pula, Collagen tersebut sukar untuk diserap.

Oleh itu, jika anda ingin memilih Collagen, semak berat molekular Collagen dahulu. Setahu Ros, kebanyakan Collagen di pasaran mempunyai berat molekular 300 000 Dalton. Banyak beza tu dengan berat molekular optimum, 1000 Dalton.

 

2. pastikan ia diperkayakan dengan Vitamin C

Fungsi Vitamin C ini adalah untuk memegang struktur Collagen tadi. Vitamin C juga akan menggalakkan penghasilan Collagen dan menentang radikal bebas.

Kalau Collagen anda tiada Vitamin C, ambil sekali supplement Vitamin C untuk kesan yang lebih baik.

 

3. kenal pasti sumber asal Collagen

Kalau nak pilih Collagen, kena juga tengok sumbernya. Pastikan ianya bersih dan selamat. Bebas pencemaran.

 

Selepas ini, sebelum anda beli Collagen, jangan lupa untuk pastikan 3 kriteria ini.

 

Ros tertarik dengan Shaklee Collagen Powder. Ia diekstrak dari sisik ikan merah yang hidup di laut dalam pada kedalaman 5000m. Di kedalaman 5000m, tiada pencemaran berlaku. Dah hidup di kedalaman 5000m, sisik ikan merah mestilah pastinya tahan tekanan.

Setiap hari kita memerlukan sebanyak 2000-3000 mg Collagen. Tetapi, Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000 mg untuk menampung kekurangan Collagen di dalam tubuh kita.

Berat molekularnya pula 1000 Dalton. Memang saiz yang sangat optimum untuk penyerapan oleh badan kita.

 

Menurut kajian klinikal yang dijalankan oleh saintis Shaklee, selepas penggunaan yang konsisten selama 8 minggu, kulit menunjukkan perubahan ketara sebanyak 71%.

 

collagen bertindak dlm 7 cara

Disebabkan Shaklee Collagen Powder mudah diserap, ramai yang telah nampak kesan seawal 3 hari penggunaannya. Kalau konsisten, makin cepatlah anda memiliki wajah yang muda dari usia sebenar.

<< Collagen Apa Yang Bagus >>

Ros kongsikan testimoni pengguna yang berpuas hati dengan Shaklee Collagen Powder.

Testimoni 1:

Selepas seminggu mengamalkan Collagen dan ESP, Eyebags Cikpuan Nurul Aula semakin pudar. Tengoklah senyuman beliau yang manis itu. Happy dia. 🙂

 

Testimoni 2:

Selepas pengunaan 4 hari Collagen, kulit semakin lembut, kesan jerawat pudar, sakit badan pun dah takde. Pecah-pecah di tapak kaki pun dah hilang.

Ibu menyusu pun boleh cuba. Tapi pastikan bayi anda dah berumur 6 bulan ke atas.

 

Testimoni 3:

Cikpuan Nor Fahidayu pula memberitahu kulit beliau bertambah lembut. Ianya jelas di tapak tangan. Kulit nampak lebih berseri.

 

Testimoni 4:

Puan Dilla ambil Collagen semasa berbuka dan sahur. 2 kali ambil sehari. Suami beliau orang pertama yang perasan perubahan kulit muka beliau. Jeragat semakin pudar. Mesti kembang, bila husband puji kan. Siapa tak suka?

 

Satu kotak Shaklee Collagen Powder mengandungi 15 sachets dan berharga RM 298 sahaja. Kalau nak lebih berbaloi, jadilah ahli. Anda dapat menikmati sehingga 15-20% discount. Sehingga 31 Ogos 2015, anda akan dapat FREE Vitalea ( multivitamin berharga RM88.75) kalau anda mendaftar sebagai ahli.

Usah fikir-fikir lagi. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan sekotak sekarang. Mesti ramai yang puji nanti, muka anda lebih cantik dan berseri. 🙂

 

Cara Order:

 

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.

Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

Ros Ahmad

019- 367 3245

Shaklee ID: 1134 656

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply Ibu Zarith

    Kita dah masuk 30 an ni memang perlu sangat topup kolagen yang semakin berkurangan ni kan huhu
    Ibu Zarith recently posted… [Review] Falah Medina Spa Di Batu Pahat Yang Best Dan Sangat BerbaloiMy Profile

    7 July 2015 at 12:08 am
    • Reply Ros

      aah zarith. Eloklah topup collagen bila masuk 30 an. nak tggu 40an lagi byklah nampak garis halus di muka nanti.

      7 July 2015 at 7:40 am
  • Reply syuhada amir

    Mmg betul pun….plg best yg bab milkbooster tu…nkn setakat kulit cantik, susu pin meriah…:)
    syuhada amir recently posted… Resipi Puree Bayi Sebagai Makanan Pertama Yang BerkhasiatMy Profile

    7 July 2015 at 1:05 am
    • Reply Ros

      wah.. bonus tu kalau susu pun meriah ambil Collagen ni.

      7 July 2015 at 7:37 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge