Follow:
Berpantang, Tips

Cara Mengatasi Sembelit Ketika Berpantang Cara Moden

Assalamualaikum

Waktu bersalinkan Luqman pada tahun 2012, Ros mengalami sembelit yang teruk. Selepas beberapa hari bersalin, Ros masih belum membuang. Bukan tak ke tandas. Tapi setiap kali ke tandas, urusan tetap tak selesai. Nak teran lebih-lebih takut terbuka jahitan. Sekarang Ros dah tahu cara mengatasi sembelit ketika pantang dan ingin kongsikan dengan anda supaya anda tak perlu melalui pengalaman perit seperti Ros dahulu.

 

cara mengatasi sembelit ketika berpantang

Tahun lepas ketika bersalinkan Maryam, Ros langsung tiada sembelit. Alhamdulillah. Betul-betul berbeza saat berpantang Maryam. Seronok tau.

 

Apa yang Ros buat adalah amalkan 4 biji Ostematrix setiap malam sebelum tido. Waktu tu, saat setiap kali bangun pagi adalah yang paling best. Ros tahu, Ros boleh masuk ke tandas tanpa rasa fobia lagi.

 

Ibu berpantang harus menjaga diri supaya badan tak masuk angin. Ibu menyusu lagilah kena berjaga-jaga. Kalau badan angin, kesian baby kembung. Dengan Alfalfa, alhamdulillah Maryam tak pernah kembung sewaktu dalam pantang. Kalau nak dibandingkan dengan waktu berpantang Luqman, boleh dikatakan setiap malam Luqman tak boleh tidur sebab kembung perut. Sampai stress Ros. Nasib tak meroyan.

 

Bukan Ros sorang je stress waktu berpantang. Puan Khadeejah pun stress sampai rasa serik nak mengandung lagi. Jom tengok penyelesaian beliau.

 

Untuk pengalaman berpantang yang menyenangkan tanpa sembelit, Ros amalkan 2 supplement ini.

  1. Ostematrix- 120 biji
  2. Alfalfa (S)- 330 biji

 

Harga Set Sembelit ini hanya RM 115 sahaja. Kebaikan yang bakal anda dapat lebih daripada mengatasi sembelit semata-mata. Antara kebaikan lain yang bakal anda rasai:

 

Kebaikan Ostematrix

  •  melembutkan najis
  • mengurangkan lenguh-lenguh badan walaupun berjaga malam susukan anak

 

Kebaikan Alfalfa

  • bantu melawas
  • mengeluarkan angin dari badan
  • memperbanyakkan susu
  • merapatkan yang longgar- ala-ala kacip fatimah

 

Tak percaya Ostematrix dan Alfalfa boleh atasi sembelit?

Jom tengok apa kata penguna lain:

Testimoni 1:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang3Puan Anisah mengambil Set Bersalin Shaklee yang mengandungi Ostematrix. Memang takde masalah SEMBELIT langsung ketika berpantang anak kedua.

 

Testimoni 2:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang4Puan Sabarina pula suka dengan Set Bersalin@Berpantang Shaklee ni. Dengan Ostematrix boleh senyum je ke tandas.

 

Testimoni 3:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang5Bagi Puan Kamalia pula, setiap kali berpantang, semua guna set berpantang lain-lain. Yang beliau paling suka semestinya Set Bersalin Shaklee. Takde masalah sembelit.

 

Testimoni 4:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang6

Puan Norliey pula mengamalkan Set Shaklee dari mula mengandung. Beliau pun tahu, seksanya sembelit. Takde sembelit itu penting bagi beliau.

 

Anda boleh baca kisah penuh pengalaman Ros berpantang anak kedua di SINI.

Ayuh.. usah bertangguh lagi untuk berpantang tanpa sembelit. Hubungi Ros 019-367 3245 sekarang. Bukan saja takde sembelit, susu pun meriah untuk si manja. Nak tahu satu benda lagi tak? Pssttt…. Anda bakal surprise kan cik abang selepas 100 hari nanti. 🙂

 

Cara Order:

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.
Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah dan FREE Vitalea, multivitamin berharga RM 88.75 🙂

Ros Ahmad

019- 367 3245

Shaklee ID: 1134656

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

5 Comments

  • Reply Tips Mencari Tukang Urut Untuk Berpantang Nanti | Coretan Ros Ahmad

    […] mengelakkan sembelit ketika berpantang kelak, boleh refer entri Ros sebelum ini mengenai cara mengatasi sembelit ketika berpantang. Berpantang adalah proses memulihkan kembali diri ibu baru bersalin. Oleh itu, pilihlah tukang urut […]

    24 March 2015 at 2:12 pm
  • Reply maria

    Assalam blh saya tanya..vit alfafa blh mkn masa berpantang hari ke brpa?

    24 March 2015 at 11:26 pm
    • Reply Ros

      wsalam Maria
      jika baby tak demam kuning, boleh makan alfalfa terus. Kalau ada kuning, elok tunggu sampai hilang kuning dulu.

      25 March 2015 at 9:42 am
  • Reply Menu Berpantang Selepas Bersalin Yang Suami Boleh Sediakan | Coretan Ros Ahmad

    […] Bangun pagi-pagi, Ros rasa lapar. Terus makan berat. Ros tak berani nak makan roti canai dengan kuahnya sebab ada kacang dhal. Takut Maryam kembung. Minuman pulak, Ros tak minum milo lagi sebab panas. So, air berperisa yang Ros minum hanya kopi. Selain tu, Ros minum banyak air suam untuk elak sembelit. […]

    8 April 2015 at 8:57 am
  • Reply Keadaan Ibu Selepas Bersalin | Coretan Ros Ahmad

    […] Luqman, Ros ada sembelit yang teruk. Nak teran pun takut. Alhamdulillah selepas bersalinkan Maryam, sembelit tak ada langsung. Hilang fobia Ros nak ke tandas. Kalau anda hadapi masalah yang sama, hubungi Ros di 019-367 3245 […]

    19 May 2015 at 7:32 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge