Follow:
Bisnes

3 Cara Memulakan Bisnes Shaklee

Assalamualaikum

Masa mula-mula Ros nak buat bisnes Shaklee ni, macam-macam dugaan dan cabaran yang datang. Semangat pun turun naik. Tak kira apa jenis bisnes sekalipun,  dalam berbisnes pasti ada dugaan kan.

 

Dugaan inilah yang akan mematangkan diri kita sebagai founder kepada bisnes kita sendiri. Hadapilah dugaan dengan tenang dan bijak.

 

Alhamdulillah sampai sekarang Ros masih berusaha membina bisnes Ros sendiri. Masih setia menggunakan produk Shaklee dan berkongsi kebaikan produk Shaklee.

 

Mentor Ros cakap, semua orang bermula dengan titik yang sama dalam bisnes Shaklee ni. Semua orang ada peluang yang sama untuk merasai kesemua peluang yang Shaklee tawarkan.

 

Bagaimana Ros bermula dengan bisnes Shaklee?

 

Nak buat bisnes Shaklee, anda perlu mendaftar sebagai ahli Shaklee. Yuran pendaftaran hanya RM 69 je. Tak perlu simpan stok.

 

Yang kedua, anda harus cuba sendiri produk Shaklee. Bila anda dah merasai sendiri kebaikan produk Shaklee, mudahlah anda nak kongsikan dan bercerita dengan  kawan-kawan tentang kebaikan Shaklee.

 

Yang ketiga adalah berkongsi. Terdapat dua cara untuk berkongsi kebaikan Shaklee.

Yang pertama adalah melalui offline. Bagi anda yang jenis suka berbual dan bercerita depan-depan, anda boleh gunakan cara ini untuk berkongsi.

 

Cara yang kedua adalah melalui medium online seperti Facabook, IG, twitter dan juga blog.

 

Dalam group Ros, kami banyak menekankan tentang perkongsian di blog. Ia lebih bersifat jangka masa panjang.

 

Tak ada laptop pun boleh buat blog. Paling basic, anda perlu ada smartphone dan juga internet. Sebagai permulaan, guna je apa yang ada di tangan.

Group kami juga menyediakan banyak    kelas-kelas online. Anda boleh mengikuti kelas yang disediakan hanya dari rumah anda.

 

Jika anda berminat nak tambah pendapatan melalui blog, anda boleh whatsapp Ros terus di link ini: http://tanyarosahmad.wasap.my/

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge