Follow:
Berpantang, Kurus, Tips

Cara Kempiskan Perut Selepas Bersalin Agar Nampak Macam Anak Dara Balik

Assalamualaikum

Semua wanita inginkan perut yang kempis selepas bersalin. Bila naik kerja nanti, memang berharap baju sebelum mengandung dapat pakai lagi. Tak perlu pakai baju mengandung. Yelah kan dah bersalin. 🙂 Jom tengok cara kempiskan perut selepas bersalin. Pastikan anda mulakan misi kempiskan perut semasa dalam pantang lagi.

Cara Kempiskan Perut Selepas Bersalin

 

1. Susukan bayi dengan susu ibu

Menyusukan bayi dengan susu ibu ada banyak kebaikan. Antaranya, ia dapat mempercepatkan pengecutan rahim. Yang paling best, dengan breastfeed, anda dapat membakar sebanyak 200-600 kalori. Oleh itu, susukan bayi sekerap mungkin semasa di dalam pantang.

Selepas berpantang, Ros masih ada 3 kilo untuk dihilangkan agar kembali mendapat berat sebelum mengandung.

 

2. Amalan berpantang secara tradisional

Walaupun zaman dah berubah, kita masih perlu berpantang secara tradisional. Antara amalan berpantang yang tidak harus dilupakan adalah bertungku, berbengkung dan bertangas.

Dengan bertungku, anda dapat mengelakkan angin daripada masuk ke dalam badan. Ia turut dapat menyegarkan badan dan memecahkan lemak-lemak yang terkumpul semasa mengandung dahulu.

Berbengkung dapat membantu mengembalikan bentuk badan asal serta mengempiskan perut. Jika anda bersalin normal, amalkan memakai bengkung selepas anda pulang ke rumah. Jika bersalin czer, dapatkan nasihat doktor bila anda boleh berbengkung. Kebiasaannya selepas 2 minggu anda sudah boleh berbengkung.

Sekarang banyak bengkung dijual di pasaran. Jika anda beli bengkung je tanpa firming paste, anda boleh amalkan petua dari mak Ros ni. Ambil sebiji limau kasturi, perah jusnya. Campurkan jus dengan kapur makan. Sapu pada perut. Bila dah kering sedikit, baru pakai bengkung. Ros biasanya akan letak sehelai lampin kain (yang warna putih tu) supaya bengkung tak cepat kotor.

Bertangas pula lebih kepada menjaga kesihatan dalaman wanita. Ia dapat mempercepatkan penyembuhan rahim dan faraj. Amalan bertangas bukan hanya untuk wanita selepas bersalin. Malah, boleh dilakukan selepas datang haid. Ia turut dapat memecahkan lemak dan menurunkan berat badan.

 

3. Pemakanan yang sihat

Anda perlu mengamalkan pemakanan yang sihat. Ye lah. Bagaimana hendak menghasilkan susu yang berkualiti jika makan pun tidak seimbang. Kurangkan makanan berlemak dan berminyak. Alang-alang tengah berpantang, apa kata makan yang jenis rebus-rebus dan panggang sahaja. Anda juga perlu minum air sekurang-kurangnya 3 liter.

Bila rasa lapar juga selepas waktu makan, Ros akan minum ESP. Dapatlah bertahan sehingga waktu makan yang seterusnya.

 

4. Detox badan

Badan kita perlu detox sekali sekala untuk mengeluarkan toksin yang terkumpul di dalam badan. Selepas detox, kita akan rasa badan lebih ringan.

 

Ingin Ros kongsikan satu video dengan anda, bagaimana Puan Salwa berjaya hilangkan 20 kg selepas bersalin.

 

Apa yang Puan Salwa amalkan adalah Set Slimming Shaklee yang terdiri daripada:

ESP– memberikan tenaga, sumber protein untuk membina otot

Alfalfa– detox

Lecithin– memecahkan lemak

Omega– membakar lemak

 

Set Slimming Shaklee hanya berharga RM 392.25. Amat berpatutan, kan?

 

Anda tak perlu berhabis sehingga ribuan ringgit untuk dapatkan perut yang kempis seperti anak dara balik. Hanya dengan Set Slimming  ditambah dengan displin anda untuk mengikuti cara pengambilan supplement, perut anda akan kembali kempis macam anak dara.

Usah tunggu sehingga lemak makin terkumpul di bahagian perut anda, hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang juga kalau anda tak sanggup katakan bye-bye kepada baju kebaya dan jeans kegemaran anda.

 

Cara Order:

 

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.
Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.
3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

 

Ros Ahmad

019- 367 3245

Shaklee ID: 1134 656

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge