Follow:
Kesihatan Optimum

Cara Elakkan Sakit Jantung Agar Sempat Tengok Anak Kahwin

Assalamualaikum

Pernah Ros bersembang dengan kenalan Ros yang menjual insurans. Menurut beliau, seawal umur 30 an ada yang dah kena serangan sakit jantung. Penting tau kita mengambil insurans dan medical card  seawal mungkin sebagai perlindungan. Kalau tak, mungkin terpaksa buat personal loan untuk membayar kos perubatan.

 

cara elakkan sakit jantung

Bak kata pepatah, mencegah lebih baik daripada mengubati. Oleh itu, anda perlu mengurangkan faktor-faktor yang boleh membawa kepada penyakit jantung dengan mengamalkan perkara-perkara di bawah:

 

Cara Elakkan Sakit Jantung

 

  • amalkan diet yang sihat

Kebanyakan penyakit berkaitan jantung dan salur darah boleh diatasi dengan mengubah pola pemakanan.

Berikut adalah makanan untuk jantung yang sihat.

  1. daging putih
  2. ikan salmon
  3. anggur
  4. oren
  5. epal
  6. lobak merah
  7. tomato
  8. brokoli
  9. minyak zaitun
  10. bawang putih
  11. halia

<< Makanan Untuk Jantung Yang Sihat >>

 

  • berhenti merokok

Perokok berisiko terkena serangan jantung dua kali ganda berbanding orang yang tidak merokok. Merokok bolej merosakkan dinding arteri. Asap rokok yang mengandungi radikal bebas boleh menyebabkan lebih banyak radikal bebas terhasil di dalam badan.

 

Nikotin di dalam rokok akan menyebabkan jantung berdengup dengan lebih cepat. Karbon monoksida daripada asap rokok boleh mengurangkan jumlah oksigen yang dibawa oleh darah ke jantung. Bahaya tu…

<< Supplement Untuk Perokok Tegar >>

 

  • elakkan obesiti

Berat badan berlebihan akan memberikan tekanan pada jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan. Obesiti juga meningkatkan paras kolesterol dan trigliserida.

Bacaan trigliserida yang normal adalah kurang daripada 1.41 mmol/L .

Anda pasti tahu tentang BMI kan.  Rujuk gambar di bawah.

body mass index

  • bersenam

Senaman boleh menguatkan otot jantung dan meningkatkan kecekapan paru-paru bekerja. Bersenam juga dapat mengurangkan berat badan seterusnya mengelakkan obesiti.

Antara kebaikan bersenam yang lain adalah mengurangkan stress yang merupakan salah satu penyebab serangan jantung.

 

  • perlindungan jantung dengan supplemen Vivix

 

Vivix dihasilkan daripada 4 ramuan semulajadi iaitu:

 

  1. Anggur Muscadine- anggur yang mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi iaitu 10 x lebih tinggi
  2. Purple Carrot mengandungi anthocyanins iaitu antioksidaan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Ia dipercayai boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.
  3. Elderberry mengandungi flavonoids yang juga merupakan antioksidaan yang tinggi. Elderberry membantu merendahkan tahap kolesterol dan mengelakkan oksidasi kolesterol LDL seterusnya melindungi daripadaa penyakit kardiovascular dan jantung.
  4. Polygonum Cuspidatum atau Knotweed jepun juga mengandungi resveratrol. Resveratrol membantu merendahkan kolesterol, tekanan darah serta mengurangkan berat badan.

Sebagai kesimpulan, kebaikan resveratrol merangkumi kesihatan jantung, saraf, paru-paru dan juga sebagai anti-penuaan.

 

Harga sebotol Vivix adalah RM 475. Ianya tahan satu bulan setengah ke dua bulan. Jika dibandingkan dengan manfaat yang bakal anda dapat, RM 475 dikatakan sangat berpatutan. Kos rawatan sakit jantung jauh lebih tinggi sehingga berpuluh-puluh ribu. Tak caya? Tengok carta di bawah:

 

kos perubatan

 

Inginkan lebih penjimatan?

Dapatkan 2 botol terus dengan Twin Pack Vivix. Anda dapat berjimat sehingga RM 157 lagi.

kenapa mesti pilih twinpack vivix

 

Hubungi Ros di 019- 367 3245 sekarang. Jangan tunggu sampai anda kena serangan jantung yang pertama.

 

Cara Order:

 

1. Kalau nak order sendiri, boleh klik ORDER NOW.

Kalau anda order sendiri, jangan lupa untuk whatsapp Ros di 019-367 3245 juga untuk konsultasi. Ros nak bagitau cara makan yang berkesan untuk anda- customer Ros yang tersayang!

 

2. Kalau ada nak tanya soalan apa-apa soalan berkaitan produk ini, boleh whatsapp Ros di 019-367 3245.

 

3. Kalau nak tahu macam mana nak dapat harga lagi best, whatsapp Ros di 019-367 3245. Ros kongsikan bagaimana anda boleh dapat harga 15-20% lagi murah. 🙂

signature Ros Ahmad1

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply zokan

    memang kalau boleh, elak la dari kena penyakit ni.

    walaupun memang jenis boleh berjangkit dan turun-temurun..

    jagalah elok-elok.

    jantung tu ada satu aje.
    zokan recently posted… JOBDIRUMAH bantu saya bayar hutang-hutang saya.My Profile

    12 March 2016 at 2:12 pm
    • Reply Ros

      memang kena jaga elok-elok jantung kita ni. walaupun masih muda, sekarang lah kena mulakan.

      12 March 2016 at 4:03 pm

    Leave a Reply

    CommentLuv badge