Follow:
Bisnes

Bisnes Apa Yang Sesuai Untuk Wanita Bekerja?

Assalamualaikum

Ros nak cerita sikit pasal bisnes yang Ros tengah buat ni. Memang Ros takde pengalaman dengan bisnes lain. So tak boleh nak compare. Jadi, Ros share pengalaman Ros mencari bisnes yang sesuai dengan diri Ros.

 

Sebelum tu..
Bila kita dah ada kerja tetap, tapi still nak duit lebih untuk savings dan tampung komitmen lain, Ros rasa sangat yang Ros kena buat part-time bisnes.

 

Ada terfikir nak buat bisnes nasi lemak, tapi fikir sempat ke nak bangun awal masak dan bungkus nasi tiap-tiap pagi. Lepas tu rushing gi kerja. Dengan nak layan kerenah anak-anak pagi-pagi.

 

Lepas tu, tengok trend orang jual tudung. Teringin juga nak jual tudung. Siap mak mertua rekemen ada kenalan dia boleh jahit tudung. Memandangkan orang tu di Kedah, Ros pula di KL. Macam mana pula nak berurusan nanti.

 

Lepas tu ada pula terfikir, pasal but bisnes jual barang baby. Tapi perlu modal yang Besar. Ya Allah. Memang Ros terlalu ikutkan trend masa tu. Yang ni sebab Ros takde modal, jadi tak buat lah.

 

Duk Survey-survey lagi. Last-last terpendam hasrat nak ada income kedua. Ros bergantung sepenuhnya pada gaji hakiki. Satu sumber je.

 

Kena pandai-pandai budget supaya cukup. Bila nak raya, nak bercuti, pening jugalah kat mana nak potong budget lagi. Mana nak korek. 😭

 

Lepas tu, Ros nak order Shaklee pun guna duit tu juga. Set Ros ambil Full set boleh tahan juga poket. Kata nak yang berkesan, haruslah ambil full set. ☺️

 

Bila dah kerap repeat order, teruslah Ros daftar ahli RM 69. Boleh dapat harga murah sikit. Lepas tu siap dapat cash bonus lagi. Wow. Best.😍

Boleh baca sini >> Kelebihan jadi ahli Shaklee.

 

Lepas tu, upline Ros ada cerita macam mana nak buat bisnes Shaklee ni. Korang tau tak.. Tak perlu bayar benda lain dah. Dengan RM 69 tu, dah boleh start buat bisnes. Dah boleh start sharing kebaikan Shaklee.

 

Lepas tu, kalau ada yang nak order Shaklee dengan korang, tunggulah dia bayar dulu. Pastu baru belikan dia produk yang dia nak tu.

 

Nak beli tu pun, klik-klik je. Tak perlu ke branch pun. Semua Shaklee uruskan daripada packing Sampai ke penghantaran ke customer.

 

Mudahnya. Tak perlu simpan stok pun masa mula-mula start bisnes.

 

Hanya perlu banyakkan sharing. Share and keep sharing.

 

Ada yang berminat nak buat bisnes ni?
Usah segan silu untuk message Ros ye. Ros tak makan orang pun. :p

 

RosAhmad.com
019-367 3245

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge