Follow:
Bisnes

Bisnes Apa Yang Best? Ini Pilihan Saya

Assalamualaikum

Bila Ros mula berimpian nak jadi Working-At-Home-Mother (WAHM), Ros tercari-cari bisnes yang sesuai untuk Ros lakukan. Bisnes apa yang best? Ros hanya ada pengalaman pasal bisnes ni sikit-sikit je. Waktu sekolah rendah, pernah jual home-made ais krim. Tu pun sekejap je. Waktu sekolah menengah pula, Ros pernah jaga koperasi sekolah. Waktu sambung belajar di Jerman pula, pernah jadi part-time Tutor untuk students Malaysia. Ada lah dapat duit sedikit.

Bisnes Apa Yang Best1

Memang teringin nak ada bisnes sendiri. Tapi takde produk pula. Pernah juga bincang dengan suami nak bawa masuk barang dari Jerman untuk dijual di sini. Huhu. Tapi tak cukup modal. Takpe. Berimpian tu kan percuma. 🙂

 

Akhirnya selepas guna produk Shaklee Ros tertarik nak mulakan bisnes Shaklee. Produk dah ada, modul perniagaan pun dah ada. Marketing tool pun dah ada. Mentor pun dah ada. Mentor ni menurut Dr Azizan Osman, mereka yang dah berjaya dalam bisnes Shaklee ni. Kita just kena duplicate apa yang mentor buat je. Kalau mereka boleh buat, mesti kita boleh buat kan.

 

So, pilihan bisnes Ros sekarang ada Shaklee. Kalau anda masih bekerja, usah risau. Ros pun masih bekerja sekarang. Mulakan bisnes anda sekarang. Jangan tunggu sampai esok! Kalau tak mula hari ni, macam mana nak ada bisnes sendiri kan.

<< Peluang Jana Pendapatan Secara Online Walaupun Anda Bekerja >>

 

Kalau anda perlukan bantuan nak mulakan bisnes Shaklee, boleh hubungi Ros di 019-367 3245. Nanti Ros dedahkan macam mana nak ada bisnes sendiri. Ye.. bisnes anda sendiri tau. Bukan Ros punya. Ros hanya guide anda je. Selebihnya usaha anda. 🙂 Langkah pertama adalah mendaftar sebagai ahli.

<< Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee >>

 

Ros kongsikan gambar hujung minggu Ros menuntut ilmu dan menyerap aura mentor Ros. Suami dan anak-anak pun ikut sama. Bisnes keluarga gitu..

Bergambar selepas sesi coaching

Bergambar selepas sesi coaching

Sesi coaching para suami sambil menjaga anak-anak

Sesi coaching para suami sambil menjaga anak-anak

Ros Ahmad

019-367 3245

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

3 Comments

  • Reply mrhanafi

    mana la pulak gambarnya la ye..he..he..he..
    mrhanafi recently posted… Rakan Sekelas Selepas 20 TahunMy Profile

    29 October 2015 at 5:07 am
    • Reply Ros

      Ada masalah teknikal sikit.
      Saya akan betulkan nanti. terima kasih bagitau.

      30 October 2015 at 8:06 am
  • Reply Ibu Zarith

    Best kan kak ros, Zarith pon pernah berhasrat untuk bawang brg dari german dan jual sini huhu
    Ibu Zarith recently posted… 11 Tips Tangani Kemurungan Selepas Bersalin Agar Tidak MeroyanMy Profile

    29 October 2015 at 2:46 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge