Follow:
Berpantang, Kedai Online, Set Berpantang / Bersalin, Tips

Perbezaan Berpantang Tanpa Makan Jamu Ketika Bersalin Anak Kedua

Assalamualaikum

Pengalaman berpantang anak pertama, Luqman tidak dapat Ros lupakan. Dengan ditahan di wad selama seminggu kerana perlu diinduce dan kemudian masuk balik wad kerana Luqman jaundis membuatkan Ros sangat stress. Beberapa hari selepas bersalin, Ros juga rasa seram-seram sejuk dan demam kerana bengkak susu. Bertambah teruk.. Ros trauma nak ke tandas kerana sembelit.

Disebabkan Ros terpaksa bersalin awal, Ros tak sempat pun nak survey dan pilih Set Bersalin. Akhirnya, semasa Ros sedang berpantang di kampung, husband beli je set yang beliau jumpa.

Puan Khadeejah ni pun tersalah beli Set Bersalin. Sampai serik nak mengandung lagi. Jom dengar perkongsian beliau.

Puan Khadeejah mengalami sembelit yang teruk semasa berpantang. Sembelit waktu tak pantang pun, rasa seksa. Inikan sembelit waktu berpantang. Teran kuat-kuat boleh terbuka pula jahitan tu. Ros pun kena sembelit waktu berpantang anak pertama dulu. Ros faham benar perasaan Puan Khadeejah. Kalau boleh, Ros taknak lagi ada sembelit waktu berpantang anak seterusnya.

Ok. Sambung cerita Ros.. 🙂

Bila dah beli set bersalin tu, mak Ros tak bagi makan lagi sebab jaundis Luqman belum hilang. Rasanya nak masuk minggu ketiga baru Ros  mula makan set bersalin tu. Rugi 2 minggu kerana tak makan set bersalin tu. Bila dah makan, Ros tak boleh terima rasa dia. So on-off makan. Sampaikan dah habis pantang, Ros dah tak teruskan.

Baru Ros sedar betapa pentingnya Set Bersalin selain persediaan barang keperluan bayi baru lahir. Berpantang anak kedua Ros pilih Set Bersalin Premium Shaklee yang terdiri daripada 6 supplement. Kesemuanya adalah selamat, semulajadi dan berkesan.

Set Bersalin ini boleh diambil sejurus selepas bersalin. Tak perlu tunggu sehingga anak hilang jaundis. Set ini boleh diambil oleh ibu bersalin normal mahupun czer.

Selepas bersalin terus Ros ambil Zinc untuk percepatkan pemulihan luka. Zinc juga mengurangkan keguguran rambut. Rambut yang gugur tidak sebanyak semasa berpantang anak pertama dahulu.

Vitalea yang terdapat dalam set ini membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh ibu baru bersalin. Tahulahkan.. masa berpantang banyak benda kita tak boleh makan. Jadi dengan mengambil Vitalea, Ros mendapat nutrisi yang lengkap walaupun berpantang makan. Maryam turut mendapat nutrisi melalui susu ibu.

Dengan B-Complex, Ros juga tidak stress lagi walaupun rutin harian telah berubah dengan kehadiran Maryam yang selalu ingin menyusu. B-Complex juga membekalkan tenaga agar Ros tak kelihatan lesu.

Ketika bepantang kali kedua, Ostematrix menyelamatkan Ros dari masalah sembelit. Memang takde sembelit langsung kali ini. Ostematrix juga membuatkan Ros bangun pagi segar bugar. Tiada lenguh-lenguh badan walaupun beberapa kali bangun malam menyusukan Maryam.

Selain Zinc, Vitamin C juga membantu penyembuhan luka di samping meningkatkan ketahanan sistem imun badan. Memang Ros tak demam kali ini.

Setiap pagi Ros akan minum ESP untuk beri tenaga segera. Ia juga menjadikan kulit Ros berseri walaupun sedang berpantang. Takdelah nampak kusam je kulit tu.

Ni gambar Ros waktu berpantang anak kedua. Abaikan tudung yang senget tu ok?

berpantang anak keduaRos dah jumpa Set Bersalin Terbaik. Untuk berpantang anak seterusnya, memang inilah pilihan Ros. Sungguh puas hati guna.

Jom tengok testimoni pengguna Set Bersalin Shaklee yang lain.

Testimoni #1:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang1

Bagi Puan Yun Nisa, luka beliau cepat sembuh. Susu pun meriah.

Testimoni #2:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang2

Puan Siti Rahayu pula, luka beliau cepat sembuh. Seawal hari ke2 dah pam susu. Susu banyak sampai penuh peti sejuk hospital dengan EBM beliau sahaja. 🙂

Testimoni #3:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang3

Kesan yang ketara pada Puan Anisah pula, beliau takde masalah sembelit. Beliau berpantang sendiri dan mampu jaga anak sulung dan bayi baru lahir. Bertenaga je Puan Anisah.

Testimoni #4:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang4

Puan Sabarina pula sampai terlupa diri tu tengah berpantang kerana badan sihat dan cergas macam orang tak dalam pantang. Sembelit pun tiada.

Testimoni #5:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang5

Puan Kamalia berpantang anak ke-4 dengan set bersalin Shaklee. Memang puas hati. Badan cergas je. Luka pun cepat sembuh.

Testimoni #6:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang6

Puan Norliey pula berpuas hati sebab takde sembelit. Kulit pun glowing je.

Testimoni #7:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang7

Puan Hifzan pula pernah cuba set pantang jenama lain. Tapi lebih suka Set Bersalin shaklee sebab lepas pantang masih boleh guna.

Testimoni #8:

Testimoni Set Bersalin_Set Berpantang8

Bagi Puan Norhana pula, beliau dah mengamalkan Shaklee dari mengandung sehingga bersalin. Pastu sambung lagi sampai dapat fully breastfeed anak 2 tahun. Alhamdulillah.

 

Harga Set Bersalin  Premium ni RM 666.25 . Mungkin ianya nampak mahal. Tapi demi nak pulihkan diri sendiri dan menjaga anak tersayang, pasti anda sanggup laburkan duit untuk set yang betul-betul dapat membantu anda semasa pantang.

 

Bagaimana nak dapatkan Set Bersalin Shaklee?

Cara 1:

Untuk pembelian pantas, anda boleh klik button PESAN SEKARANG di bawah ini:

Cara 2:

Untuk mendapatkan harga yang lebih menjimatkan, anda dapat hubungi Ros dengan klik link whatsapp ini >> www.wasap.my/60193673245. Ros akan bagi harga terbaik dan semestinya bersama konsultasi eksklusif bagaimana nak ambil set berpantang ini.

 

Jangan sampai serik nak mengandung kerana pengalaman berpantang dengan set yang salah. Buatlah pilihan set bersalin yang tepat sekarang!

 

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

  • Reply 5 Tips Memilih Set Bersalin Agar Tiada Pembaziran | Coretan Ros Ahmad

    […] harap panduan di atas membantu ibu-ibu hamil memilih Set Bersalin yang terbaik untuk kegunaan dalam pantang nanti. Hubungi Ros di 019-367 3245 untuk mendapatkan Set Bersalin yang […]

    22 April 2015 at 1:13 pm
  • Reply 4 Tanda-Tanda Bersalin Yang Mesti Ibu Hamil Tahu | Coretan Ros Ahmad

    […] Suami anda boleh tolong sediakan menu berpantang jika anda berpantang sendiri di rumah. Ros amalkan Set Bersalin Shaklee yang membantu luka Ros cepat sembuh. Tiada lagi trauma nak ke tandas kerana tiada langsung masalah […]

    22 April 2015 at 3:21 pm
  • Reply Tips Mencari Tukang Urut Untuk Berpantang Nanti | Coretan Ros Ahmad

    […] kembali diri ibu baru bersalin. Oleh itu, pilihlah tukang urut yang betul dan teruskan pengambilan set berpantang untuk mempercepatkan penyembuhan dalaman. Semoga dipermudahkan proses berpantang […]

    23 April 2015 at 2:06 pm
  • Reply Urutan Perineum Bantu Bersalin Tanpa Koyakan? | Coretan Ros Ahmad

    […] Ros di 019-367 3245 untuk dapatkan Set Bersalin yang sama macam Puan Khadeejah. Sembelit tiada, luka bersalin pun pulih lebih cepat. Usah tunggu […]

    24 April 2015 at 7:47 am
  • Reply Penjagaan Bayi Baru Lahir | Coretan Ros Ahmad

    […] menjaga permata hati yang baru lahir, jangan lupa jaga diri anda dengan Set Berpantang yang betul. Pilih set bersalin yang mampu memulihkan diri anda kembali seperti sediakala. Takdelah […]

    12 May 2015 at 7:49 am
  • Reply 7 Cara Menjaga Luka Bersalin Normal Agar Cepat Sembuh | Coretan Ros Ahmad

    […] nak cuba Set Bersalin yang sama macam Ros, boleh hubungi Ros di 019- 367 3245. Ingat.. Jahitan yang terbuka dan tidak […]

    25 May 2015 at 8:39 am
  • Reply Keadaan Ibu Selepas Bersalin | Coretan Ros Ahmad

    […] Waktu inilah badan kita nak pulih seperti sedia kala. Laburkan sedikit duit untuk dapatkan Set Berpantang yang dapat bantu diri akan pulih seperti sebelum mengandung. Bukannya yang akan jadi perhiasan di […]

    28 May 2015 at 5:43 pm
  • Reply ayangsakinah bt pipak

    assalamualaikum….
    saya berminat dengan barang shaklee set berpantang ketika bersalin…..

    5 October 2016 at 4:49 pm
    • Reply Ros

      waalaikumsalam puan.
      saya dah email puan pasal set bersalin ni. 🙂

      7 October 2016 at 7:37 am

    Leave a Reply

    CommentLuv badge